Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

Φωτογραφία-ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Η στιγμή που ο Χάρης Τομπούλογλου παίρνει την μίζα

«Εγώ δεν είμαι ο μ...ς, αυτή την εποχή να αναθέτω 190.000 ευρώ και να μην παίρνω μία. 'Η θα κάνουν κίνηση να μου δώσουν μερίδιο σε εμένα και στον σύμβουλο του υπουργείου Μιχελάκο, με τον οποίο αναθέσαμε στην εταιρεία το θέμα για την παχυσαρκία, ή θα καταγγείλω τον διαγωνισμό και θα τους καταστρέψω».

Την φράση αυτή ακούγεται να λέει στον ενδιάμεσο, ο πρώην πρόεδρος του νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού  Χάρης Τομπούλογλου, προκειμένου να πετύχει να πάρει χρήματα από την εταιρεία που είχε κερδίσει τον διαγωνισμό, όπως προκύπτει από την ογκωδέστατη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τού μέχρι πρότινος κρατικού αξιωματούχου, που αύριο το απόγευμα θα απολογηθεί στην ανακρίτρια Διαφθοράς Ρ. Κατσίβελη.


Από τα στοιχεία που καταγράφηκαν, τόσο με την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου τού κατηγορουμένου για απόπειρα εκβίασης και δωροδοκία πρώην επικεφαλής του νοσοκομείου, όσο και από βιντεοσκόπησή του, προκύπτει ότι ο κατηγορούμενος όχι μόνο απειλούσε την εν λόγω εταιρεία με έκπτωσή της από το έργο αν δεν του κατέβαλε 30 χιλιάδες ευρώ -που εν συνεχεία έγιναν 25 χιλιάδες- ως «δώρο», αλλά και υποσχόταν ότι εφόσον πάρει χρήματα θα έδινε κι άλλες δουλειές.

Σύμφωνα με βίντεο που υπάρχει στη δικογραφία, ο κ. Τομπούλογλου στις 9 Δεκεμβρίου σε συνάντησή του με τον ενδιάμεσο καταγράφηκε να λέει: «Πρέπει να έχω μία οριστική απάντηση από αυτούς.Και αν είναι διατεθειμένοι να δώσουν τα λεφτά σε εμένα και τον γιατρό θα τους δώσω και άλλες δουλειές». Λίγες μέρες μετά, σε γραπτό μήνυμα που στέλνει ο πρόεδρος του νοσοκομείου στο πρόσωπο που διαμεσολαβεί αναφέρει: «Την τρίτη έχω ΔΣ, πρέπει να έχουμε κίνηση πριν, αν υπάρχει διάθεση. Ευχαριστώ». Σε άλλη τηλεφωνική συνομιλία του, στις 16 Δεκεμβρίου, και πάλι με τον ενδιάμεσο, ο κ. Τομπούλογλου φέρεται να λέει: «Δεν πρόκειται να κάνω καμία κουβέντα ... Εγώ μόνο εσένα εμπιστεύομαι. Και να τους πεις να είναι αξιοπρεπές το ποσό και για μένα και για τον γιατρό».
Ο κ. Τομπούλογλου φαίνεται να υποστηρίζει ότι ο συνεργός του -που θα απολογηθεί και αυτός αύριο- δεν γνώριζε τίποτα, και ότι τον κάλεσε όταν ήταν να παραλάβει τα χρήματα «για να μην πέσω θύμα ληστείας».

Ο Χάρης την ώρα του... καθήκοντος 

Την ίδια ώρα,  σάλο προκαλεί τις τελευταίες ώρες φωτογραφία που έφερε στη δημοσιότητα το τηλεοπτικό κανάλι EXTRA 3 και φέρεται να απεικονίζει τον Χάρη Τομπούλογλου τη στιγμή που παίρνει φάκελο. Σύμφωνα με το δικηγόρο της διαφημιστικής εταιρείας Άγη Τάτση, είναι η στιγμή που o πρώην πρόεδρος του νοσοκομείου παίρνει το φάκελο με τα 25.000 ευρώ που είχε απαιτήσει από την εταιρεία
 
 
Ο άνθρωπος που διακρίνεται να δίνει το φάκελο στον πρώην πλέον πρόεδρο του νοσοκομείου Αγλαΐα Κυριακού, και φέρεται να οδήγησε στη σύλληψή του για τη μίζα των 25.000 ευρώ, «καλωδιωνόμενος» ώστε να βιντεοσκοπηθεί ο Τομπούλογλου, φέρεται να είναι ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων της Alpha Bank Τάσος Γκιάτης, ο οποίος είχε αναλάβει το ρόλο του μεσάζοντα μεταξύ των δυο πλευρών.
O κ. Γκιάτης μιλώντας το πρωί του Σαββάτου, στην εκπομπή Mega Σαββατοκύριακο, για την αποκάλυψη του σκανδάλου χαρακτήρισε «κυνικό και σκληρό» τον Χάρη Τομπούλογλου, ενώ αναφερόμενος στο πρώτο ραντεβού του με τον πρώην πρόεδρο του Παίδων τόνισε πως του έκανε λόγο για φακελάκι με το καλημέρα σας! 
 
Ο κ.Γκιάτης δεν δίστασε μάλιστα να εξομολογηθεί δημόσια πως κάποια προβλήματα υγείας του παιδιού του, τον έχουν κάνει να είναι ακόμη πιο ευαίσθητος με θέματα υγείας.
«Μου έλεγε πως καθυστερεί πολύ το θέμα, πως θα βάλει διοικητικό συμβούλιο και θα τους βγάλει έκπτωτους αν δεν έχει τα λεφτά.  Πρέπει να βοηθήσεις να πάρουμε τις 30.000 ευρώ» πρόσθεσε ο κ.Γκιάτης, αναφερόμενος στις αγωνιστικές δηλώσεις Τομπούλογλου, τονίζοντας πως υπάρχουν φωτογραφίες και βίντεο για όλες τις συνομιλίες που είχε με τον πρώην πρόεδρο του Αγλαΐα Κυριακού. star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...