Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

Στα πράσα υπάλληλος του ΙΚΑ Μυκόνου και λογιστής για εκβίαση πρώην Διευθυντή του Ιδρύματος

Στη σύλληψη 46χρονης υπαλλήλου του ΙΚΑ Μυκόνου και 55χρονου ιδιώτη λογιστή, για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της ηθικής αυτουργίας σε απόπειρα εκβίασης, απόπειρα εκβίασης κατ' εξακολούθηση και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων προχώρησε η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας.


Προηγήθηκε σχετική καταγγελία πρώην Διευθυντή του ΙΚΑ Μυκόνου, ο οποίος τελεί σε κατάσταση αργίας λόγω ποινικής υπόθεσης που είχε διερευνήσει η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων και εκκρεμεί σε βάρος του. 


Σύμφωνα με την καταγγελία, η υπάλληλος του ΙΚΑ, η οποία είναι βασική μάρτυρας κατηγορίας στη συγκεκριμένη υπόθεση, απαιτούσε εκβιαστικά από αυτόν χρήματα, μέσω του ιδιώτη λογιστή, προκειμένου στην επικείμενη ακροαματική διαδικασία να μεταστρέψει την αρχική μαρτυρική της κατάθεση.

Ο πρώην Διευθυντής δεχόταν από τον Οκτώβριο του 2012 εκβιαστικές πιέσεις, οι οποίες κλιμακώθηκαν στις αρχές Δεκεμβρίου του 2013, λόγω της επικείμενης εκδίκασης της υπόθεσής του.

Το ποσό που απαιτούσαν οι δύο συλληφθέντες ήταν αρχικά 150.000 ευρώ, ενώ έπεσε σταδιακά, κατόπιν διαπραγματεύσεων, στα 50.000 ευρώ και κατέληξε στα 25.000 ευρώ, από τα οποία ζητούσαν την άμεση καταβολή των 5.000 ευρώ.

Tο απόγευμα του Σαββάτου, σε προκαθορισμένο ραντεβού σε περιοχή του Πειραιά, ο λογιστής παρέλαβε από τον πρώην Διευθυντή το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ, το οποίο βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε, αμέσως μετά τη σύλληψή του.

Σε έρευνες στο σπίτι και στο αυτοκίνητο του λογιστή βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 4.000 ευρώ που δε μπόρεσε να δικαιολογήσει επαρκώς, καθώς και 543 ρεάλ Βραζιλίας, δύο βιβλιάρια τραπεζικών καταθέσεων, ένα μαχαίρι και ένα κινητό τηλέφωνο με δύο κάρτες SIM, με το οποίο είχε πραγματοποιήσει συνομιλίες με την υπάλληλο του ΙΚΑ αμέσως μετά την παραλαβή του ποσού, λίγο πριν τη σύλληψή του.

Παράλληλα, από κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, συνελήφθη στη Μύκονο η 46χρονη υπάλληλος του ΙΚΑ, στην κατοχή της οποίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα, μέσω των οποίων βρισκόταν σε συνεχή επικοινωνία με τον λογιστή και ένα βιβλιάριο τραπεζικού λογαριασμού, ο οποίος είχε δοθεί αρχικά στον πρώην Διευθυντή, για να καταθέσει το χρηματικό ποσό που οι δύο συλληφθέντες του ζητούσαν.

Επιπλέον, όπως προέκυψε από την έρευνα, η υπάλληλος είχε και πάλι απαιτήσει εκβιαστικά, τον Φεβρουάριο του 2012, από τον πρώην Διευθυντή το χρηματικό ποσό των 50.000 ευρώ, προκειμένου να μην καταθέσει εναντίον του σε άλλη ποινική υπόθεση, η οποία τελικά συνεκδικάζεται με την επίμαχη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...