Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

ΘΡΙΛΕΡ με την εξαφάνιση της 5χρονης Χούντα από τη Συρία-Αγνοείται και ο πατέρας της!

​Σε θρίλερ εξελίσσεται η εξαφάνιση της 5χρονης Χούντα από τη Συρία που εξαφανίστηκε το Σάββατο 30/8/13 στο Ίλιον.


Το κοριτσάκι είναι πρόσφυγας από τη Συρία και από τον περασμένο Μάρτιο ζούσε στις εγκαταστάσεις του Χαμόγελου του Παιδιού στο Ίλιον.

Εκεί την περασμένη Παρασκευή την συνάντησε ο πατέρας της, ο οποίος πήγε συνοδευόμενος από ανθρώπους, που κατά τις εκτιμήσεις των Αρχών θεωρούνται επικίνδυνοι για την ασφάλεια τόσο του ίδιου όσο και του παιδιού!

Από τότε αγνοούνται! Παρά την τεράστια κινητοποίηση για τον εντοπισμό της Χούντα και του πατέρα της, έως αργά το βράδυ της Δευτέρας δεν είχε υπάρξει κανέναν στοιχείο που να οδηγεί στα ίχνη τους και αυτό επέτεινε την ανησυχία των ανθρώπων στο Χαμόγελο του Παιδιού.

Μάλιστα, χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι εκτός από τα μηνύματα Amber Alert στα τηλεοπτικά δίκτυα με τη μετάδοση της φωτογραφίας του παιδιού, κυκλοφορεί και μήνυμα στις πληροφοριακές πινακίδες στην Αττική Οδό και στους αυτοκινητόδρομους, καλώντας τους πολίτες να βοηθήσουν για τον εντοπισμό του παιδιού.

Ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού» Κώστας Γιαννόπουλος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και αναφέρει πως διατρέχουν σοβαρό κίνδυνο, αφού δεν αποκλείεται να είναι μπλεγμένοι στα πλοκάμια αδίστακτων διακινητών ανθρωπίνων οργάνων.

Η συγκλονιστική ιστορία της μικρής

Η οικογένεια της 5χρονης (οι γονείς της μαζί με εκείνη και το αδελφάκι της) εγκατέλειψε την Συρία γύρω στα τέλη του 2012. Τότε εμπιστεύτηκαν, όπως εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες, διακινητές προς την Ευρώπη και λίγο αργότερα βρέθηκαν στην Ελλάδα.

Στη συνέχεια, άγνωστο κάτω από ποιες συνθήκες, οι γονείς και το ένα παιδί έφτασαν στη Σουηδία, όπου και ζουν μέχρι σήμερα.  Έτσι η οικογένεια απευθύνθηκε στα κυκλώματα των διακινητών, προκειμένου να εξασφαλίσει και το ταξίδι της Χούντα.

Τον περασμένο Ιανουάριο όμως, σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Κώστας Γιαννόπουλος, η μικρή εντοπίστηκε στο «Ελ. Βενιζέλος» συνοδευόμενη από πρόσωπο που ισχυριζόταν ότι ήταν συγγενής, ο οποίος θα συνόδευε το παιδί στο εξωτερικό.

Οι Αρχές όμως δεν επέτρεψαν την έξοδο του παιδιού από την Ελλάδα, αφού δεν υπήρχε νομιμοποίηση στο πρόσωπο που το συνόδευε και δεν εξασφαλιζόταν η ασφάλεια της μικρής. Για περίπου δύο μήνες η μικρή Χούντα φιλοξενήθηκε στο νοσοκομείο «Παίδων».

«Τον Μάρτιο με εντολή του εισαγγελέα η Χούντα ήρθε σε μας και τη φιλοξενήσαμε στο Ίλιον», λέει ο κ. Γιαννόπουλος.

Παράλληλα με τη φιλοξενία της μικρούλας, το Χαμόγελο, όπως έχει κάνει για δεκάδες άλλα παιδιά που έχουν βρεθεί σε παρόμοια κατάσταση με το κοριτσάκι από τη Συρία, κίνησε διαδικασίες για τον εντοπισμό της οικογένειάς της.

Έπειτα από μεγάλη προσπάθεια οι γονείς και το αδελφάκι της βρέθηκαν στη Σουηδία.

Το τραγικό είναι ότι η οικογένεια εκτός από το δράμα του αποχωρισμού από το ένα παιδί και της προσφυγιάς, ζει και την αγωνία για τη ζωή του άλλου παιδιού που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας. Μάλιστα πρόκειται να υποβληθεί σε μεταμόσχευση νεφρού με δότη τον πατέρα.

Ο κ. Κώστας Γιαννόπουλος είπε: «Ο πατέρας της μικρής ήρθε στην Ελλάδα και εξέφρασε την επιθυμία να πάρει την κόρη του. Για να γίνει αυτό υποβλήθηκε ακόμη και σε εξετάσεις DNA. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη χώρα μας είχε επισκεφτεί το παιδί αρκετές φορές. Ωστόσο, στις 30 Αυγούστου και κατά τη διάρκεια του επισκεπτηρίου κατάφερε να πάρει την κόρη του και να εξαφανιστεί. Δεν γνωρίζουμε πως έγινε αυτό, αφού εμείς δεν έχουμε αστυνομική προστασία».

«Έχουμε ήδη επεκτείνει τις έρευνες σε όλη την Ευρώπη, αφού αν βρίσκονται εντός αυτής, τότε ίσως εντοπιστούν. Αν όμως τους έχουν πάει αλλού, τότε όλα τα σενάρια είναι πιθανά», κατέληξε.


Πηγή: ''Τα Νέα''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...