Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Νέες μειώσεις στις συντάξεις έως και 20% -Τι αλλάζει στον υπολογισμό των επικουρικών

Από το 2014 δημιουργείται ο ατομικός λογαριασμός κάθε ασφαλισμένου και η σύνταξη και το εφάπαξ θα υπολογίζονται με βάσει τις κρατήσεις. Παράλληλα οι συνταξιούχοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με μειώσεις που μπορεί να φτάσουν ακόμα και το 20% σε ό,τι αφορά στην επικουρική σύνταξη, αλλά και το εφάπαξ.


Οπως αναφέρει το Εθνος αναμένεται να προκύψουν νέα ελλείμματα στα Ταμεία και γι αυτό θα αναγκαστούν να προβούν στις νέες μειώσεις. Μάλιστα οι αλλαγές που έρχονται αναμένεται να κινηθούν σε δύο κατευθύνσεις.

Η πρώτη αλλαγή θα έχει να κάνει με τον τρόπο υπολογισμού της σύνταξης. Το κράτος θα εγγυάται μόνο ένα ποσό κοντά στα 360 ευρώ, το οποίο μάλιστα θα αλλάζει ανάλογα με τις οικονομικές συνθήκες και από κει και πάνω για τον υπολογισμό του τελικού ποσού της σύνταξης θα καθορίζεται από την ασφαλιστική πορεία του κάθε ασφαλισμένου.

Σταδιακά θα καταργηθούν και οι εξαιρέσεις που προβλέπονται σε διάφορα ασφαλιστικά ταμεία αυτή τη στιγμή. Παράλληλα και από το 2014 έρχεται ο ενιαίος υπολογισμός των εφάπαξ σε όλα τα Ταμεία που θα σημάνει δραματική μείωση του ποσού για τους περισσότερους εργαζόμενους.

Τέλος θα υπάρξει μείωση των εργοδοτικών εισφορών η οποία θα είναι της τάξης του 3,6% και η οποία θα ολοκληρωθεί σταδιακά ως το 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...