Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Φυλάκιση για δύο χρυσαυγίτες που έκαψαν κατάστημα αλλοδαπών στην Πλατεία Αμερικής

Φυλάκιση 41 μηνών ήταν η ετυμηγορία των δικαστών του Αυτοφώρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας για δύο κατηγορούμενους, τους οποίους έκριναν ομόφωνα ενόχους για εμπρησμό καταστήματος αλλοδαπού στην Πλατεία Αμερικής με την επιβαρυντική περίσταση ότι το το κίνητρό τους ήταν ρατσιστικό.


Οι δύο κατηγορούμενοι, οι οποίοι φέρονται ως μέλη της Χρυσής Αυγής, αν και ήταν παρόντες κατά την έναρξη της δίκης τους, τελικά καταδικάστηκαν ερήμην και αυτό γιατί μετά από μία σύντομη διακοπή της συνεδρίασης προκειμένου να βρουν δικηγόρο να τους υπερασπιστεί εκείνοι δεν επέστρεψαν στο εδώλιο να λογοδοτήσουν. 


Την ενοχή των κατηγορουμένων είχε ζητήσει νωρίτερα ο εισαγγελέας της έδρας, ο οποίος κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι πράξεις που τους αποδίδονται τελέστηκαν πέραν πάσης αμφιβολίας.

Ο συνήγορος πολιτικής αγωγής, Δημήτρης Ζώτος ζήτησε να σταλεί η δικογραφία μέσω της εισαγγελίας στις εφέτες ανακρίτριες καθώς από τα στοιχεία φαίνεται, όπως είπε, ότι και η συγκεκριμένη υπόθεση εντάσσεται στο πλαίσιο δράσης εγκληματικής οργάνωσης.

Ωστόσο, το αίτημά τους απορρίφθηκε από το δικαστήριο ,αλλά μπορούν να το επαναφέρουν αυτοτελώς στην αρμόδια δικαστική αρχή.

Την ίδια στιγμή σε έξι μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή και πρόστιμο 600 ευρώ καταδικάστηκε από άλλο δικαστήριο ο οδηγός του γγ της ΧΑ Νίκου Μιχαλολιάκου για παράνομη οπλοκατοχή. Το όπλο είχε βρεθεί στην κατοχή του όταν συνελήφθη ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής Μιχαλολιάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...