Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

Δημοσκόπηση της Alco: Μπροστά 0,4% ο ΣΥΡΙΖΑ, ανεβαίνει και η Ν.Δ.

Παρά το προβάδισμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Αντώνης Σαμαράς διατηρεί την εμπιστοσύνη των πολιτών, ενώ ανακάμπτει η Χρυσή Αυγή


Το κλίμα πόλωσης που δημιουργείται στο πολιτικό σκηνικό, ενισχύοντας το δίπολο Νέας Δημοκρατίας - ΣΥΡΙΖΑ και συνθλίβοντας τις κατακερματισμένες δυνάμεις στον χώρο του Κέντρου, αποτυπώνει έρευνα για τις διαθέσεις της κοινής γνώμης που διενήργησε η εταιρεία Alco για λογαριασμό του «ΘΕΜΑτος» και δίνει οριακή πρωτιά 0,4% στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 


Καταγράφεται, επίσης, στην ίδια δημοσκόπηση, η οποία διεξήχθη το διάστημα από 12 ως 15 Νοεμβρίου, βαθμιαία ανάκαμψη της Χρυσής Αυγής, που περιορίζει τις μετακινήσεις ψηφοφόρων της προς τη Ν.Δ., με αποτέλεσμα το μεγαλύτερο κυβερνητικό κόμμα, αν και βελτιώνει την επίδοσή του κατά μία εκατοστιαία μονάδα, να περνά στη δεύτερη θέση, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ, σε σύγκριση με αντίστοιχη έρευνα της ίδιας εταιρείας τον προηγούμενο μήνα (9 με 14 Οκτωβρίου), αποκομίζει κέρδη δύο ποσοστιαίων μονάδων.



Παρά, πάντως, το μικρό προβάδισμα της μισής εκατοστιαίας μονάδας που ανακτά η αξιωματική αντιπολίτευση έπειτα από αρκετούς μήνες «γαλάζιας» πρωτιάς, ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς διατηρεί μάλλον αλώβητα τα ηγετικά του χαρακτηριστικά, αν και η κοινή γνώμη δυσπιστεί στις εξαγγελίες για την επερχόμενη ανάκαμψη και εξάντληση της τετραετίας.
Ο κ. Σαμαράς διατηρεί την εμπιστοσύνη του 34% των πολιτών και υπερτερεί κατά 7 ποσοστιαίες μονάδες έναντι του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος αντιμετωπίζεται με επιφυλακτικότητα από την πλειονότητα της κοινής γνώμης για τις θέσεις του έναντι του ευρώ και του μνημονίου, αλλά και για την πρωτοβουλία του να υποβάλει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...