Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

ΠΡΟΚΛΗΣΗ:H δημοκρατία δεν γεννήθηκε στην Ελλάδα υποστηρίζει πρώην πρόεδρος της Γερμανίας

«Ως γενέτειρα χώρα της Δημοκρατίας θεωρώ την Ελβετία και την Αγγλία και όχι την Ελλάδα» δήλωσε στην Handelsblatt ο Ρόμαν Χέρτσογκ


Την άποψη ότι η δημοκρατία δεν γεννήθηκε στην Ελλάδα αλλά ότι ως γενέτειρες χώρες «θεωρώ την Ελβετία και την Αγγλία» εξέφρασε ο πρώην πρόεδρος της Γερμανίας σε συνέντευξή του στην εφημέρίδα Handelsblatt όταν ο δημοσιογράφος της εφημερίδας επικαλείται ως ατού της Ελλάδας την «γέννηση» της Δημοκρατίας.


Στην ίδια συνέντευξη ο Χέρτσογκ ερωτάται για το εάν η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη θα πρέπει να εκφράζεται με οικονομική βοήθεια ή με την απαίτηση για περισσότερη ευθύνη και απαντά ότι «μόνο τα οικονομικά εμβάσματα δεν επαρκούν. Υπάρχουν και άλλες μορφές βοήθειας. Για παράδειγμα στο ζήτημα της μετανάστευσης ελλήνων γιατρών, τους οποίους θα πρέπει να κρατήσει κανείς στην χώρα τους προσφέροντας οικονομική βοήθεια. Επί της αρχής, θα πρέπει η οικονομική βοήθεια να είναι στην πρώτη θέση. Για τον λόγο αυτόν θα πρέπει τα χρήματα να κατανέμονται με τους κανόνες ενός νέου Σχεδίου Μάρσαλ. Ωστόσο, η ανθρώπινη συμπεριφορά είναι καθοριστική».

Στην επισήμανση της εφημερίδας ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί την στήριξη της ευρωζώνης για πολλά χρόνια και ότι θα δοκιμασθεί η υπομονή των εταίρων της, ο Ρόμαν Χέρτσογκ παρατηρεί: «Το ότι η Ελλάδα δεν έχει την οικονομική ισχύ άλλων κρατών ήταν για πολλούς πολιτικούς εξ αρχής σαφές. Και όπως συμβαίνει συχνά, οι οικονομικές αδυναμίες ήταν γνωστές ωστόσο δεν υπήρχαν προβλήματα στο πεδίο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ή της θρησκείας. Αντίθετα, η γειτονική της Τουρκία είναι οικονομικά πολύ ισχυρότερη, αλλά τα άλλα ζητήματα δεν συνάδουν (με την Ευρώπη)».

Πηγή: Deutsche Welle
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...