Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Ειδικός φρουρός συμμετείχε σε ληστείες εις βάρος αλλοδαπών

Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων συνελήφθησαν ένας ειδικός φρουρός και τρεις ιδιώτες για ληστεία σε βάρος αλλοδαπών.


Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος του 30χρονου ειδικού φρουρού, ο οποίος υπηρετεί σε υπηρεσία της Αττικής, καθώς και τριών ακόμα πολιτών, ενός 30χρονου Έλληνα αλλά και δύο υπηκόων Πακιστάν, 19 και 21 ετών, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της ληστείας κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, της παραβίασης του οικιακού ασύλου, της διατάραξης οικιακής ειρήνης και της νομοθεσίας για τα όπλα.


Σύμφωνα με τα στοιχεία, το πρωί της Τετάρτης οι συλληφθέντες εισήλθαν παράνομα σε οικία, στην περιοχή του Αιγάλεω, όπου διέμεναν τέσσερις αλλοδαποί υπήκοοι Πακιστάν, στους οποίους ο ειδικός φρουρός και ο έτερος ημεδαπός δήλωσαν ότι είναι αστυνομικοί. Τους ακινητοποίησαν και τους αφαίρεσαν 2.000 ευρώ, έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, ένα αεροπορικό εισιτήριο και κούτες με τσιγάρα.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας προέκυψε ότι ο ειδικός φρουρός μαζί με τους δύο αλλοδαπούς συνεργούς του αλλά και έναν ακόμα πολίτη αγνώστων στοιχείων, την περασμένη Δευτέρα εισήλθαν σε οικία υπηκόου Πακιστάν στο Περιστέρι και ακολουθώντας ακριβώς την ίδια μέθοδο, απέσπασαν το χρηματικό ποσό των 700 ευρώ, δύο κινητά τηλέφωνα και ένα δελτίο - αίτηση για πολιτικό άσυλο.

Να σημειωθεί πως ο 19χρονος αλλοδαπός κατηγορούμενος είχε συλληφθεί και πάλι το Φλεβάρη του 2013 μαζί με κατώτερο αξιωματικό της ΕΛΑΣ και έναν ακόμη Έλληνα, για υπόθεση αφαίρεσης χρημάτων από κατάστημα ψιλικών ιδιοκτησίας αλλοδαπών και εκβίασης τους με το πρόσχημα της παροχής προστασίας.

Σε σωματικές έρευνες και σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες των δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά, εννέα κινητά τηλέφωνα, ένα ιαπωνικό ξίφος, δύο μη υπηρεσιακά ζεύξη χειροπέδων, ένα ξιφίδιο και σαράντα πακέτα λαθραίων τσιγάρων.

Με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ο Ειδικός Φρουρός τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ενώ παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος του η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...