Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

1.326 "μαϊμού" λογιστές είχαν αποκτήσει κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet


Στην επιφάνεια έφεραν διασταυρώσεις των υπουργείων Ανάπτυξης και Οικονομικών 1.326 «μαϊμού» λογιστές. 

Πρόκειται για φυσικά πρόσωπα τα οποία ενώ είχαν αποκτήσει κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet ως λογιστές για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων και την διεκπεραίωση άλλων φορολογικών υποχρεώσεων για λογαριασμό άλλων φορολογούμενων, δεν είχαν αποκτήσει άδεια άσκησης επαγγέλματος φοροτεχνικού από το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδος. Από τους 1.326 τουλάχιστον οι 800 ασκούν το επάγγελμα του φοροτεχνικού από το 1997.

Η διασταύρωση έγινε μεταξύ του Taxisnet και του Μητρώου αδειούχων Φοροτεχνικών του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος.

Τα στοιχεία των 1.326 «φοροτεχνικών» παραδόθηκαν από τον υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Μηταράκη στο ΓΓΔΕ κ. Χ. Θεοχάρη, καθώς και στο Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές και διοικητικές ευθύνες από όλους τους εμπλεκόμενους.

Να σημειωθεί, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου κ. Γ. Κυδωνάκης, βρίσκεται σε εξέλιξη και άλλη διασταύρωση στο Οικονομικό Επιμελητήριο από την οποία έχει προκύψει ότι περίπου 200 φοροτεχνικοί έχουν καταθέσει πλαστό πτυχίο στο Οικονομικό Επιμελητήριο με το οποίο έλαβαν άδεια άσκησης επαγγέλματος.

Για το θέμα πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο συνάντησης μεταξύ του υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρα, του υφυπουργού Ανάπτυξης κ. Ν. Μηταράκη, του ΓΓΔΕ κ. Χ. Θεοχάρη και του προέδρου του Οικονομικού Επιμελητήριου κ. Γ. Κυδωνάκη και του αντιπροέδρου κ. Κ. Κόλλια.

ΠΗΓΗ: capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...