Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Τρομοδέμα έστειλαν στον ανακριτή της υπόθεσης των Πυρήνων

Στην αλυσίδα των χτυπημάτων εκδίκησης για τα πλήγματα που έχουν καταφέρει οι διωκτικές Αρχές στη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, κατατάσσει η Αντιτρομοκρατική τον παγιδευμένο με εκρηκτικά φάκελο που απεστάλη στον ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση της οργάνωσης αυτής.


Το τρομοδέμα που είχε φθάσει στην πολυκατοικία όπου διαμένει ο δικαστικός λειτουργός, στον Χολαργό, το παρέλαβε λίγο μετά τις οκτώμισι χθες το βράδυ ο ίδιος, ύστερα από υπόδειξη γειτόνισσάς του, ότι στο γραμματοκιβώτιο υπήρχε για εκείνον ένας φάκελος. 

Ως αποστολέας φερόταν η οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα. Ο δικαστικός, ο οποίος έχει ενημερωθεί διεξοδικά από την Αστυνομία για τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνει για την προσωπική του ασφάλεια λόγω της υπόθεσης που χειρίζεται, πήρε στα χέρια του τον φάκελο και επιχείρησε μάλιστα να τον ανοίξει. Ομως, την τελευταία στιγμή, κατάλαβε ότι κάτι ύποπτο συνέβαινε και πέταξε μακριά του τον φάκελο, ο οποίος ανεφλέγη. Δεν προκλήθηκαν τραυματισμοί, αλλά ούτε και ζημιές.

Ο φάκελος με παραλήπτη τον ανακριτή είναι «καρμπόν» με εκείνον που είχε σταλεί στα μέσα του Ιουλίου στα γραφεία της διοίκησης του Πρωτοδικείου Αθηνών, στην Ευελπίδων. Τότε, ως αποστολέας φερόταν ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών. Οπως και τότε και ο φάκελος προς τον ανακριτή περιλάμβανε μηχανισμό που αποτελούνταν από μικρές μπαταρίες, καλώδια, μανταλάκι που είχε τον ρόλο του διακόπτη στο κύκλωμα και πυρίτιδα κυνηγίου, ως εκρηκτική ύλη.

Ολος ο μηχανισμός είχε τοποθετηθεί σε ένα ντοσιέ.  Η ποσότητα της πυρίτιδας ήταν μικρή και ο μηχανισμός δεν είχε ιδιαίτερη ισχύ. Την ευθύνη για την αποστολή του φακέλου στα δικαστήρια - που δεν ανοίχθηκε χάρη στην παρατηρητικότητα μιας υπαλλήλου - είχε αναλάβει η ομάδα Ανυπότακτες Επιθυμίες. Κίνητρο για την αποστολή εκείνου του φακέλου ήταν η απεργία πείνας του κατηγορούμενου για συμμετοχή στη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς Κώστα Σακκά, για την παράταση της προφυλάκισής του.

Η Αντιτρομοκρατική θεωρεί και το χθεσινό τρομοδέμα επιλογή εκδίκησης και το εντάσσει στα χτυπήματα που άρχισαν με τη βόμβα στο αυτοκίνητο της διευθύντριας των φυλακών Κορυδαλλού, τη βόμβα στο αυτοκίνητο σωφρονιστικού υπαλλήλου στο Αργος, το τρομοδέμα με παραλήπτη πρώην διοικητή της Αντιτρομοκρατικής, που είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην εξάρθρωση των Πυρήνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...