Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Άλλοι δύο νεκροί από τον ιό του Δυτικού Νείλου

Τα δύο νέα θανατηφόρα κρούσματα αφορούσαν ηλικιωμένους ανθρώπους με επιβαρυμένη υγεία -  Πρόκειται για έναν 83χρονο από την Παλλήνη και μια γυναίκα 100 ετών από την Ξάνθη


Άλλοι δύο άνθρωποι κατέληξαν λόγω της λοίμωξης του ιού του Δυτικού Νείλου την τελευταία εβδομάδα στην Αττική και την Ξάνθη, αντίστοιχα, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων της λοίμωξης των κουνουπιών στους τρεις – ο πρώτος ασθενής, κάτοικος Αρτέμιδας, είχε καταλήξει στις 20 Αυγούστου. 

Συνολικά, σύμφωνα με την εβδομαδιαία επιδημιολογική έκθεση του Κέντρου Ελέγχου Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) έχουν καταγραφεί 57 κρούσματα της λοίμωξης του Δυτικού Νείλου.

Τα δύο νέα θανατηφόρα κρούσματα αφορούσαν ηλικιωμένους ανθρώπους με επιβαρυμένη υγεία. Πρόκειται για έναν 83χρονο από την Παλλήνη και μια γυναίκα 100 ετών από την Ξάνθη.

Την ίδια στιγμή, όπως προκύπτει από το εβδομαδιαίο δελτίο των περιοχών υψηλού κινδύνου του Κέντρου, 15 δήμοι της Αττικής και άλλοι 18 στην υπόλοιπη χώρα βρίσκονται σε κλοιό από μολυσμένα με τον ιό του Δυτικού Νείλου κουνούπια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, οι δήμοι υψηλού κινδύνου για τη μετάδοση του ιού είναι οι εξής: Σπάτα- Αρτέμιδα, Παιανία, Παλλήνη, Μαρκόπουλο- Μεσογαίας, Ραφήνα- Πικέρμι, Ηράκλειο, Μαρούσι, Βριλήσσια, Χαλάνδρι, Πεντέλη, Αγία Παρασκευή, Φιλοθέη- Ψυχικό, Γαλάτσι, Γλυφάδα και Χολαργός - Παπάγου.

Μάλιστα, η τελευταία περιοχή μπήκε στο «κόκκινο» την τελευταία εβδομάδα μετά τον αυξημένο πληθυσμό μολυσμένων κουνουπιών και των κρουσμάτων που καταγράφηκαν.

Στην υπόλοιπη χώρα οι επίμαχες περιοχές είναι οι εξής: Μενεμένη- Αμπελόκηποι, Εύοσμος- Κορδελιό, Ωραιόκαστρο, 1ο Δημοτικό Διαμέρισμα Θεσσαλονίκης, Χαλκηδόνα και Δέλτα (Θεσσαλονίκη).

Επίσης, οι δήμοι Τοπείρου, Αβδήρων και Ξάνθης (Ξάνθη), οι δήμοι Αλεξάνδρειας και Βέροιας (Βέροια), ο δήμος Πέλλας και ο δήμος Νέστου και ο δήμος Καβάλας (Καβάλα), οι δήμοι Συντικής και Ηράκλειας (Σέρρες), ο δήμος Κέρκυρας και ο δήμος Ανδραβίδας – Κυλλήνης (Ηλεία).

Το ΚΕΕΛΠΝΟ υπενθυμίζει στους κατοίκους των επίμαχων περιοχών να λαμβάνουν ατομικά μέτρα προστασίας από τα κουνούπια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...