Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

ΔΗΜΑΡ: Εξηγήσεις για την... κατάσκοπο της ΕΥΠ, «διευθυντής Ειρήνη» !

Εξηγήσεις για την... κατάσκοπο της ΕΥΠ, «διευθυντής Ειρήνη» , ζητά ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Δ. Τσούκαλης και θέτει θέμα εθνικής ασφάλειας

Ερώτηση   κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Δημ. Τσουκαλάς,  για... εξωθεσμική υπάλληλο της ΕΥΠ που χειρίζεται απόρρητες  εθνικές πληροφορίες και έχει γίνει τόσο  «σούσουρο» στην υπηρεσία, ώστε να φέρει το παρατσούκλι... «διευθυντής Ειρήνη»!

Ο βουλευτής ασκεί κριτική για «τη διαχείριση της κυβέρνησης σε ζητήματα εθνικής ασφάλειας στερείται σοβαρότητας και ως εκ τούτου καθίσταται επικίνδυνη» και ζητά εξηγήσεις από τον αρμόδιο υπουργό.

Στην ερώτησή του προς τον υπουργό Δημόσιας Τάξης ο βουλευτής κ. Τσουκαλάς, αναφέρει:

«Έγκυρος διαδικτυακός ιστότοπος –Κουτί της Πανδώρας– αποκάλυψε προσφάτως το μείζον ζήτημα ασφάλειας που έχει προκύψει στην ΕΥΠ, όταν ο Διοικητής της ΕΥΠ, προσωπική επιλογή του ίδιου του Πρωθυπουργού, απέσπασε στην Υπηρεσία δύο άτομα, τα οποία όχι μόνο δεν έχουν επαγγελματικές ιδιότητες που να δικαιολογούν την απόσπαση, αλλά και επιπλέον χειρίζονται απόρρητες και διαβαθμισμένες πληροφορίες χωρίς να έχουν τέτοιο θεσμικό δικαίωμα.Οι δύο υπάλληλοι φαίνεται να αποσπάστηκαν από τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, ενώ κανένας δεν γνωρίζει από πού πληρώνονται, καθώς δεν προβλέπονται οι δύο συγκεκριμένες θέσεις από το οργανόγραμμα. Οι δύο αυτοί «επιβεβλημένοι υπάλληλοι» δεν είναι χαρακτηρισμένοι και εξουσιοδοτημένοι να χειρίζονται θέματα εθνικής ασφάλειας, όπως συμβαίνει με υπαλλήλους που χειρίζονται διαβαθμισμένα υλικά και πληροφορίες. Παρ’ όλα αυτά έχουν στη διάθεσή τους οποιαδήποτε πληροφορία απευθύνεται στον Διοικητή, ανεξαρτήτου περιεχομένου και σημασίας. Η υπάλληλος μάλιστα, που εκτελεί χρέη ιδιαιτέρας γραμματέως της Διοίκησης, φαίνεται ότι συχνά γίνεται εξωθεσμικά εντολέας για πολλά πράγματα που εξελίσσονται στην ΕΥΠ, εξ ου και ο χαρακτηρισμός «διευθυντής Ειρήνη», που της αποδίδουν,Επειδή η κομματική λειτουργία ενέχει τον κίνδυνο να αποβεί σε βάρος της ασφάλειας των μυστικών υπηρεσιών της χώρας, αφού τα άτομα αυτά είναι ανειδίκευτα, και μάλιστα ενδιάμεσοι της υπηρεσίας με τον Διευθυντή, και χειρίζονται πληροφορίες που δεν πρέπει να γνωρίζουν πολίτες,Επειδή η διαχείριση της κυβέρνησης σε ζητήματα εθνικής ασφάλειας στερείται σοβαρότητας και ως εκ τούτου καθίσταται επικίνδυνη,
Επειδή όταν τα κριτήρια τοποθέτησης σε αυτήν την κρίσιμη υπηρεσία είναι κομματικά και δεν τηρούνται οι προβλεπόμενοι κανόνες και προϋποθέσεις, υποβαθμίζονται και απαξιώνονται οι λοιποί  υπηρετούντες, ενώ ταυτόχρονα αυξάνονται οι κίνδυνοι διαρροής πληροφοριών εθνικής ασφάλειας, γεγονός που θέτει σε κίνδυνο την υπηρεσία και ακολούθως και τη χώρα.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Διαψεύδει ο Υπουργός την ως άνω είδηση, την προερχόμενη από το συγκεκριμένο διαδικτυακό ιστότοπο;
2.   Σε τι μέτρα προτίθεται να προβεί για την αποκατάσταση της νομιμότητας και τη διασφάλιση της λειτουργίας της ΕΥΠ και την αποφυγή του κίνδυνου διαρροής σημαντικών μυστικών πληροφοριών;»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...