Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

Τη Δευτέρα σε διαθεσιμότητα 2.000 καθηγητές τεχνικών ειδικοτήτων

Την περασμένη βδομάδα ψηφίστηκε από τη Βουλή. Αυτή τη δευτέρα ξεκινά η εφαρμογή του. Ο λόγος για το πολυνομοσχέδιο το οποίο βγάζει σε διαθεσιμότητα 2.000 καθηγητές τεχνικών ειδικοτήτων οι οποίες καταργήθηκαν από τα επαγγελματικά και τεχνικά λύκεια.

Η ΟΛΜΕ έχει συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις 12:00 στα γραφεία της στο Σύνταγμα. Ανάλογες κινητοποιήσεις προγραμματίζονται και σε άλλες πόλεις.

Από την κατάργηση δεκάδων ειδικοτήτων, χάνονται πολλές οργανικές θέσεις. Οι περισσότερες, 388, αφορούν την ειδικότητας της Νοσηλευτικής, ακολουθούν οι Βρεφονηπιοκόμοι με 335 και οι ειδικότητες Αισθητικής με 211.

Επίσης καταργούνται 50 κλάδοι ειδικοτήτων εκπαιδευτικών, ενώ τίθενται σε διαθεσιμότητα το σύνολο των 296 καθηγητών αποφοίτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, 218 από το σύνολο των 844 καθηγητών αποφοίτων Τεχνολογικής Εκπαίδευσης και 1.968 από το σύνολο των 9.420 καθηγητών Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με τις υπουργικές δεσμεύσεις, περισσότεροι από τους μισούς εκπαιδευτικούς θα απορροφηθούν σε δομές και υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας, αφού η πλειονότητα των ειδικοτήτων που καταργήθηκαν αφορούν τον τομέα Υγείας.

Επιπλέον, την Τετάρτη στις επτά το απόγευμα, η ΟΛΜΕ καλεί τις ομοσπονδίες των κλάδων που βρίσκονται σε κινητοποίηση αυτή την περίοδο, αλλά και όλες τις ομοσπονδίες δημόσιου και ιδιωτικού τομέα να συναντηθούν στα γραφεία της για "να οργανωθεί από κοινού ο αγώνας ενάντια στις διαθεσιμότητες - απολύσεις αλλά και συνολικά ενάντια στην πολιτική των κυβέρνησης - τρόικας".

Να σημειωθεί πως με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν την ερχόμενη Τετάρτη και τα δημόσια νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας , το ΕΚΑΒ και όλες οι δομές της Πρόνοιας, καθώς οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό κήρυξαν 24ωρη πανελλαδική απεργία, διαμαρτυρόμενοι για την κινητικότητα, μέσω διαθεσιμότητας, 2.500 υγειονομικών, που οδηγεί όπως υποστηρίζουν στην απόλυση, "τα λουκέτα στα Νοσοκομεία και τη διάλυση του ΕΣΥ".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...