Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Χειροπέδες στον Ρέστη

Κατηγορείται για υπεξαίρεση και ξέπλυμα χρήματος

Στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών κρατείται τις τελευταίες ώρες ο γνωστός εφοπλιστής Βίκτωρας Ρέστης (φωτό), έπειτα από ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε εις βάρος του από την εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Ράικου για την υπόθεση των δανείων της τράπεζας FBB, της οποίας ήταν πρόεδρος.

Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν είναι κακουργηματικού χαρακτήρα και αφορούν σε υπεξαίρεση και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.

Ένταλμα εκδόθηκε επίσης και για τον πρώην συνεργάτη του Αναστάσιο Πάλλη. Σε ό,τι αφορά την υπόθεση των 5,8 εκατομμυρίων ευρώ (κατέληξαν μέσω τράπεζας του Λιχτενστάιν σε πρώην συνεργάτες του), οι Αρχές στράφηκαν κατά του Ρέστη, βασικού μετόχου της εφημερίδας«Πρώτο Θέμα», παρότι από τον Σεπτέμβριο η Τράπεζα είχε καταθέσει αίτηση ασφαλιστικών μέτρων ζητώντας το πάγωμα της περιουσίας των εταιρειών ΑΑΜ και Euro InvestEnterprizes (εκπροσωπούνταν από τον Πάλλη).

Μάλιστα η προσωρινή διαταγή για τα ασφαλιστικά μέτρα εκδικάστηκε στις 28 Σεπτεμβρίου αλλά το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών την απέρριψε. Στο μεσοδιάστημα και συγκεκριμένα στις 28 Νοεμβρίου 2012 η Επιτροπή Δεοντολογίας της Τράπεζας στην οποία προΐστατο εκπρόσωπος του δημοσίου, έθεσε σε αργία τον υπάλληλο που εκταμίευσε το συγκεκριμένο δάνειο.

Να σημειωθεί ότι ανοιχτή παραμένει η υπόθεση της FBB σχετικά με τα επισφαλή δάνεια ύψους 500ε κατ. ευρώ, την οποία διερευνά ο πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής για την καταπολέμηση νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, αντιεισαγγελέας, Π. Νικολούδης.

Ο κ. Ρέστης, που εμπλέκεται και σε άλλες υποθέσεις τις οποίες ερευνά ήδη η Δικαιοσύνη, είναι και ο βασικός μέτοχος με ποσοστό 40% στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» των Θέμου Αναστασιάδη και Τάσου Καραμήτσου.
Στην ανακρίτρια ο Ρέστης

Στην ανακρίτρια ο Ρέστης

Ενώπιον της ανακρίτριας, αρμόδιας για θέματα διαφθοράς, Ρέας Κατσίβελη, θα μεταχθεί εντός της ημέρας ο επιχειρηματίας Βίκτωρας Ρέστης, μετά το ένταλμα που εκδόθηκε σε βάρος του για υπόθεση υπεξαίρεσης.

Η κ. Κατσίβελη εξέδωσε το ένταλμα για τις κατηγορίες της υπεξαίρεσης και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, που αφορούν ποσό 5,8 εκατ. ευρώ, που χορήγησε η τράπεζα FBBank προς εταιρείες συμφερόντων του κ.Ρέστη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εισαγγελική έρευνα για την υπόθεση των επισφαλών δανείων της FBBank ξεκίνησε τον περασμένο Ιανουάριο με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται δύο πορίσματα της Τράπεζας Ελλάδας, καθώς και ένα από την Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, ενώ ερευνάται το ακριβές ύψος των επισφαλών δανειοδοτήσεων που φέρεται να είναι εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.

Τι λέει ο Ρέστης

Από την πλευρά του, ο εφοπλιστής, σε ανακοίνωσή του δηλώνει υπέρ του ανοίγματος όλων των τραπεζικών λογαριασμών και υποστηρίζει ότι ο ίδιος είχε καταγγείλει στο παρελθόν πρώην συνεργάτη του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Μετά τις δικαστικές εξελίξεις για την υπόθεση του δανείου ύψους 5,8 εκατομμυρίων ευρώ της FBB και τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο Β.Ρέστης δηλώνει τα εξής:

Χαιρετίζει την προσπάθεια των δικαστικών Αρχών να διερευνήσουν ΤΑ ΠΑΝΤΑ γύρω από το δάνειο των 5,8 εκατ., ευρώ και κυρίως που κατέληξαν τα χρήματα. Άλλωστε η διοίκηση της FBB της οποίας πρόεδρος ήταν ο κ. Βίκτωρ Ρέστης είχε -το Σεπτέμβριο του 2012- κινήσει τις νομικές διαδικασίες στην ελληνική Δικαιοσύνη καταγγέλλοντας έκνομες ενέργειες συγκεκριμένων προσώπων που ζημίωσαν την περιουσία της τράπεζας.

Μέσω των ενδεικτικών μέσων που είχαν κατατεθεί και θα αναλυθούν παρακάτω είχε καταγγελθεί και ο ρόλος πρώην συνεργάτη του Ομίλου ο οποίος σήμερα βρίσκεται υπόδικος για μία σειρά από υποθέσεις στις οποίες εμπλέκεται και αφορούν υπεξαιρέσεις ιδιαίτερα σημαντικών ποσών ακόμη και σε βάρος του Δημοσίου.

Επιπλέον ο Βίκτωρ Ρέστης δηλώνει διατεθειμένος στην όποια διευκόλυνση των Αρχών προκειμένου να ανοίξουν ΟΛΟΙ τραπεζικοί λογαριασμοί για να αποδειχθεί που κατέληξαν τα χρήματα και ποιοι πραγματικά ωφελήθηκαν από τις μεθόδους που ακολούθησαν.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...