Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Όπλα χωρίς παραστατικά στο ιδιωτικό μουσείο μετόχου της εφημερίδας "Πρώτο Θέμα"

Το Μουσείο του Πάλλη

Ύστερα από τρεις μέρες ερευνών ο επιχειρηματίας Αναστάσιος Πάλλης συνελήφθη και οδηγήθηκε ενώπιον της Δικαιοσύνης. Και ενώ κρατήθηκε ένα ολόκληρο βράδυ στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, η ανακοίνωση της αστυνομίας δεν είχε εκδοθεί ούτε καν τη στιγμή που το Αυτόφωρο Μονομελές ανέβαλε την εκδίκαση της υπόθεσής του για τις 26 Απριλίου.

Ο εμφανιζόμενος μεταξύ άλλων και ως μέτοχος της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», κάθισε χθες στο εδώλιο κατηγορούμενος για παράβαση του νόμου περί όπλων. Μέσω του συνηγόρου υπεράσπισής του, ζήτησε και έλαβε αναβολή της δίκης προκειμένου -όπως αναφέρθηκε- να προσκομίσει παραστατικά για όπλα που βρέθηκαν σε χώρο ιδιοκτησίας του.

Ο Αναστάσιος Πάλλης συνελήφθη έπειτα από αστυνομικές έρευνες στο ιδιωτικό πολεμικό μουσείο που διατηρεί στη Βάρη και θυμίζει στρατόπεδο.

Οι έρευνες της κρατικής ασφάλειας και αστυνομικών από άλλες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. ήταν πολυήμερες και βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη. Οταν σύμφωνα με πληροφορίες εντοπίστηκαν 52 όπλα χωρίς παραστατικά και, αντιστρόφως, 27 παραστατικά χωρίς όπλα, ο επιχειρηματίας συνελήφθη. Οδηγήθηκε στα δικαστήρια (πρώην Σχολή Ευελπίδων) όπου ασκήθηκε σε βάρος του ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για παράβαση του νόμου περί όπλων, με αποτέλεσμα να παραπεμφθεί στο Αυτόφωρο.

Και ο Πρόεδρος τη;ς Δημοκρατίας είχε επισκεφτεί το μουσείο του Πάλλη και είχε χειραψία μαζί του
Από την αστυνομία δεν υπήρξε επίσημη ανακοίνωση για την υπόθεση, πληροφορίες ωστόσο έκαναν λόγο για κατοχή «ανενεργών όπλων, συλλεκτικών». Παρ' όλα αυτά γνώστες του αντικειμένου αναφέρουν πως τα όπλα χαρακτηρίζονται «ανενεργά» βάσει των τεχνικών παρεμβάσεων που έχουν υποστεί και όχι βάσει των εγγράφων που τα «βαφτίζουν» έτσι.

Πάντως ο ιδρυτής του εν λόγω μουσείου δεν απασχολεί πρώτη φορά τις δικαστικές αρχές. Ηδη διενεργείται προκαταρκτική έρευνα σε βάρος του με αφορμή σειρά σοβαρότατων καταγγελιών.

Εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα, από τα μέσα Μαΐου του 2008, διενεργείται από τον 9ο τακτικό ανακριτή έρευνα για υπόθεση τηλεπικοινωνιακής απάτης με «ροζ» γραμμές σε βάρος του ΟΤΕ και χιλιάδων συνδρομητών, οι οποίοι κλήθηκαν να πληρώσουν υπέρογκα ποσά για «ροζ» κλήσεις που ουδέποτε πραγματοποίησαν. Σύμφωνα με πόρισμα του ΣΔΟΕ, το καλοκαίρι του 2007, η υπολογιζόμενη ζημία ανέρχεται σε 4.000.000 ευρώ.

Α. Κ. ΜΩΡΟΥ - Α. ΞΥΝΟΥ/ enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...