Σάββατο 20 Απριλίου 2013

«Εξήντα άνθρωποι αγνοούνται μετά την έκρηξη στο Τέξας» λέει Γερουσιαστής


Εξήντα άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται στο Τέξας, μετά την έκρηξη που σημειώθηκε την Τετάρτη στο εργοστάσιο λιπασμάτων της πόλης Γουεστ, δήλωσε ο Γερουσιαστης του Τέξας Τζον Κόρνιν.

Μέχρι στιγμής, οι «επιβεβαιωμένοι» νεκροί είναι 12 και τουλάχιστον 200 οι τραυματίες.

Νωρίτερα, η εφημερίδα USA Today, επικαλούμενη δηλώσεις του δημάρχου, είχε γράψει ότι οι νεκροί από το δυστύχημα στο εργοστάσιο που προκάλεσε αλυσιδωτές πυρκαγιές και καταρρεύσεις διπλανών του κτιρίων, φθάνουν τους 35, ανάμεσά τους και 10 εθελοντές διασώστες που έσπευσαν να βοηθήσουν όταν ξέσπασε η φωτιά στο εργοστάσιο λιπασμάτων.

Πρόκειται για πέντε εθελοντές πυροσβέστες, τέσσερις άνδρες παροχής πρώτων βοηθειών και έναν πυροσβέστη εκτός υπηρεσίας που έτρεξε για βοήθεια, ανακοίνωσε ο δήμαρχος της Γουέστ Τόμι Μούσκα.

Ο δήμαρχος του Ντάλας Μάικ Ρόουλινγκς αναγνώρισε στο πρόσωπο του πυροσβέστη, που έσπευσε αν και ήταν εκτός υπηρεσίας, τον Κένι Χάρις, που υπηρετούσε στο πυροσβεστικό σώμα της πόλης του.

Χθες το βράδυ, οι κάτοικοι του Γουέστ συγκεντρώθηκαν στην εκκλησία για να προσευχηθούν για τον εντοπισμό των επιζώντων και να αποχαιρετήσουν τους νεκρούς με επιμνημόσυνη δέηση.

Ο επικεφαλής του Ιατρικού Κέντρου των Βαπτιστών στο Γουάκο Γκλεν Ρόμπινσον ανακοίνωσε ότι νοσηλεύονται 29 τραυματίες εκ των οποίων πέντε βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Συνολικά, οι τραυματίες από το δυστύχημα στο Γουέστ υπερβαίνουν τους 160 και οι Αρχές δεν γνωρίζουν ακόμη τα αίτια που προκάλεσαν τη φωτιά και στη συνέχεια την έκρηξη στο εργοστάσιο λιπασμάτων, για το οποίο υπήρχαν καταγγελίες ότι δεν πληρούσε τις προδιαγραφές από το 2006.

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...