Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Η Βοστώνη πανηγυρίζει: «Τέλος ο τρόμος! Τον πιάσαμε!»


«Τον πιάσαμε» ανακοίνωσε μέσω Twitter ο δήμαρχος της Βοστώνης, Τομ Μενίνο, αναφερόμενος στον δεύτερο ύποπτο για τις βομβιστικές επιθέσεις της Δευτέρας στον ιστορικό Μαραθώνιο της πόλης, τον 19χρονο Τζοχάρ Τσαρνάεφ.

Οι αστυνομικές αρχές είχαν ανακοινώσει νωρίτερα ότι ο ύποπτος είχε εντοπιστεί στο Γουότερταουν της Μασαχουσέτης.

Η αστυνομία της Βοστώνης ανάρτησε στο Twitter «Συνελήφθη! Το κυνήγι τελείωσε. Η αναζήτηση ολοκληρώθηκε. Ο τρόμος τελείωσε. Και η δικαιοσύνη θριάμβευσε».

Ο δεύτερος ύποπτος για τις βομβιστικές επιθέσεις στη Βοστώνη, τραυματίστηκε σοβαρά και διακομίστηκε σε νοσοκομείο της Μασαχουσέτης εξαιτίας αιμορραγίας.

Ο 19χρονος Τζοχάρ Τσαρνάεφ, εντοπίστηκε από τις αστυνομικές αρχές στην πρύμνη ενός σκάφους, το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο στην αυλή ενός σπιτιού σε προάστιο της Βοστώνης, ανακοίνωσε ο Ντέιβιντ Προκόπιο, εκπρόσωπος της αστυνομίας της Μασαχουσέτης.

Οι αρχές κατάφεραν να συλλάβουν τον ύποπτο μετά από πληροφορία που έδωσε στην αστυνομία ένας κάτοικος, ο οποίος παρατήρησε αίμα κοντά στο σκάφος.

Λίγο μετά τη σύλληψη και του δεύτερου υπόπτου, ο αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα εμφανίστηκε στον Λευκό Οίκο όπου έκανε δηλώσεις.

«Προφανώς συνεχίζουν να υπάρχουν αναπάντητα ερωτήματα», είπε.

«Ανάμεσα σε αυτά τα ερωτήματα: γιατί οι δύο νεαροί άνδρες, οι οποίοι μεγάλωσαν και σπούδασαν ως μέλη της κοινότητας και της χώρας μας, κατέφυγαν σε αυτού του είδους βίαιες πράξεις. Πως σχεδίασαν και έφεραν εις πέρας αυτές τις επιθέσεις και άραγε είχαν βοήθεια;» δήλωσε ο Ομπάμα.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, φαινόταν ιδιαίτερα μελαγχολικός και είπε ότι οι Αμερικανοί χρωστούν πολλά στους κατοίκους της Βοστώνης και της Μασαχουσέτης, για την αντοχή που επέδειξαν κατά τη διάρκεια των δύο εκρήξεων, οι οποίες κόστισαν τη ζωή σε 3 ανθρώπους και προκάλεσαν τον τραυματισμό 176 ακόμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...