Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Συνέλαβαν ύποπτο για το μακελειό στην Βοστώνη


Οι διωκτικές αρχές έφτασαν στη σύλληψη υπόπτου, μετά από στοιχεία που συνέλεξαν οι αρχές από κάμερα καταστήματος. Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση.


Τα νέα στοιχεία πρόηλθαν από ανάλυση βίντεο, το οποίο τραβήχθηκε από κάμερα καααστήματος κοντά στο σημείο της δεύτερης έκρηξης. Επίσης μαγνητοσκόπηση από τηλεοπτικό σταθμό της Βοστόνης επίσης διαφωτίζει τις έρευνες σχετικά με την ταυτότητα του υπόπτου. Το βίντεο δείχνει τον ύποπτο να αφήνει ένα σακίδιο στο σημείο όπου σημειώθηκε η δεύτερη έκρηξη.

Σύμφωνα με το CNN, η φόρμουλα που χρησιμοποιήθηκε για την συγκεκριμένη επίθεση είναι παρόμοια με εκείνη την οποία συστήνει η Αλ Κάιντα στους υποστηρικτές της: αποτελεσματική χωρίς ιδιαίτερη ακρίβεια και δύσκολη στον εντοπισμό της. Η ίδια «συνταγή» έχει υιοθετηθεί και απο ακροδεξιούς εξτρεμιστές στις ΗΠΑ και αυτό είναι που προβληματίζει περισσότερο τους επικεφαλής των ερευνών.

Όπως προκύπτει από τις έρευνες, στους μηχανισμούς αυτούς χρησιμοποιήθηκαν ένα ωρολογιακό κομμάτι, κάποια βασικά εκρηκτικά συστατικά καθώς και μεταλλικό περιεχόμενο, όπως καρφιά, λεπίδες και βίδες. Το πακετάρισμα των υλικών σε μύδρους είχε την λογική της αύξησης του αριθμού των θυμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...