Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Συλλήψεις για παιδική πορνογραφία σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ερμούπολη

Τρία άτομα συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου και άλλα σε βάρος τεσσάρων ακόμα σχηματίστηκε δικογραφία, για διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ερμούπολη.

Οι κατηγορούμενοι εντοπίστηκαν μετά από στοχευμένες διαδικτυακές έρευνες που πραγματοποίησε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, τον τελευταίο μήνα.

Οι έρευνες πραγματοποιήθηκαν με τη χρήση ειδικού λογισμικού προγράμματος εντοπισμού χρηστών του διαδικτύου, που διακινούν τέτοιο υλικό σε πραγματικό χρόνο.

Στο πλαίσιο της έρευνας διαπιστώθηκε ότι στην ελληνική επικράτεια, χρήστες του διαδικτύου, χρησιμοποιώντας 100 διαφορετικές IP διευθύνσεις, ελληνικών εταιρειών παροχής υπηρεσιών διαδικτύου, κατείχαν και είχαν πρόσφορο για διαμοιρασμό μεγάλο όγκο αρχείων (εικόνες και βίντεο), που περιείχαν «σκληρό» υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Μετά την έκδοση των σχετικών διατάξεων και βουλευμάτων για άρση του απορρήτου, από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ταυτοποιήθηκαν οι χρήστες και οργανώθηκε ταυτόχρονη συντονισμένη εξαήμερη αστυνομική επιχείρηση σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ερμούπολη.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, σχηματίστηκαν 7 ποινικές δισκογραφίες και συνελήφθησαν με την αυτόφωρη διαδικασία 3 ημεδαποί, ηλικίας 41, 49 και 52 ετών. Επιπλέον, σε βάρος δύο εκ των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών (κατοχή κάνναβης).

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν, παρουσία δικαστικών λειτουργών στις οικίες των κατηγορουμένων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 12 σκληροί δίσκοι Η/Υ με 7.000 GB υλικού παιδικής πορνογραφίας, 5 φορητοί Η/Υ και 2 εξωτερικές μονάδες αποθήκευσης (usb sticks).

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά υλικά και μέσα θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, για εργαστηριακές εξετάσεις, ενώ οι κατασχεθείσες ναρκωτικές ουσίες, θα αποσταλούν στο Γενικό Χημείο του Κράτους.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις κατά τόπους αρμόδιες εισαγγελικές αρχές.



directnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...