Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

ΧΑΛΑΝΔΡΙ: Γονείς ψήφισαν να αποκλειστούν ρομά μαθητές

«Η εκπαίδευση είναι αναφαίρετο δικαίωμα όλων των πολιτών» δηλώνει στο «Βήμα» ο υφυπουργός Παιδείας κ. Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, σχετικά με την κίνηση συλλόγων γονέων και κηδεμόνων σε δύο σχολεία του Χαλανδρίου, οι οποίοι και ζητούν να σταματήσουν να φοιτούν σε αυτά μαθητές Ρομά.

Το θέμα έχει προκαλέσει αναστάτωση στην περιοχή καθώς πολλοί γονείς κρατούν τα παιδιά τους σπίτι, προκειμένου να μην συναναστρέφονται με παιδιά Ρομά, αλλά και γιατί, όπως λένε «τα μαθήματα παραδίδονται με πιο αργούς ρυθμούς προκειμένου να γίνουν κατανοητά και από τα παιδιά Ρομά. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να πηγαίνουν πίσω τα δικά τους παιδιά».

Η κίνηση αυτή που έγινε στο 7ο και 10ο δημοτικό σχολείο προκάλεσε την σφοδρή αντίδραση των διευθυντών των σχολείων, ενώ όπως λέει ο αρμόδιος Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης κ. Γ. Κουμέντος στο «Βήμα», «μέχρι τώρα ένα μεγάλο ποσοστό των παιδιών αυτών πηγαίνουν κανονικά στο σχολείο. Στόχος του υπουργείου», αναφέρει, «είναι η ένταξη των παιδιών Ρομά στην εκπαιδευτική διαδικασία».

Οπως εξηγεί ο κ. Παπαθεοδώρου, «οι γονείς που συνηγορούν να μην πηγαίνουν τα παιδιά τους σχολείο _λόγω των Ρομά_ φυσικά δεν θέλουν να παίρνουν απουσίες τα παιδιά τους ή να χάνουν τα μαθήματά τους. Γιατί καμιά άλλη λύση δεν θα υπάρξει».

Ο σύλλογος γονέων έθεσε το θέμα  σε ψηφοφορία  την προηγούμενη Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες 234 γονείς ψήφισαν να μη γίνουν δεκτά τα παιδάκια Ρομά ενώ μόλις 4, να γίνουν δεκτά και βρέθηκε μία λευκή ψήφος.

Το συγκεκριμένο σχολείο  βρίσκεται πίσω από το Νομισματοκοπείο στο Χαλάνδρι, σε μια περιοχή όπου υπάρχουν οικογένειες Ρομά. 
το βημα
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...