Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Πεπόνης: Ο Βουλγαράκης και η Πελέκη είναι στη «λίστα Λαγκάρντ»

Επίσημα επιβεβαιώνεται ότι ο πρώην υπουργός Γιώργος Βουλγαράκης και η σύζυγός του Αικατερίνη Πελέκη βρίσκονται στη «λίστα Λαγκάρντ», καθώς ο οικονομικός Εισαγγελέας Γιώργος Πεπόνης έστειλε επιστολή στην Επιτροπή Ελέγχου Πόθεν Εσχες της Βουλής στην οποία αναφέρει ότι δύο εν λόγω πρόσωπα συγκαταλέγονται σε αυτή.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η επιτροπή της Βουλής, σημειώνεται ότι ο κ. Πεπόνης στην επιστολή του επισυνάπτει και τα στοιχεία του λογαριασμού που διατηρούσε το ζευγάρι στην ελβετική τράπεζα HSBC.

Μάλιστα, η επιτροπή ομόφωνα έδωσε εντολή στους ορκωτούς λογιστές να διενεργήσουν τον προβλεπόμενο από το νόμο 4065/2012 αναδρομικό έλεγχο και να υποβάλλουν το συντομότερο δυνατόν το σχετικό πόρισμα.

Η επιτροπή Ελέγχου Πόθεν Εσχες της Βουλής ενημερώνει και για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί αμέσως μετά: Το πόρισμα θα γνωστοποιηθεί στους ενδιαφερομένους και θα τους ζητηθούν εντός 20 ημερών να δώσουν τις δικές τους διευκρινήσεις και εξηγήσεις.

Την προηγούμενη εβδομάδα λίγο πριν το περιοδικό του Κώστα Βαξεβάνη Hot Doc δημοσιεύσει τη λίστα, η οποία υποστηρίζει ότι περιλαμβάνει τα 2.059 ονόματα των καταθετών της τράπεζας HSBC, ο εποπτεύων το οικονομικό έγκλημα αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Νίκος Παντελής είχε δώσει εντολή στους οικονομικούς εισαγγελείς Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη την εντολή να διαβιβάσουν στη Βουλή τα ονόματα όλων των πολιτικών που βρίσκονται τόσο στη «λίσα Λαγκάρντ» όσο και στην άλλη λίστα που είχε δει το φως της δημοσιότητας και περιελάμβανε τα ονόματα των 36 πολιτικών προσώπων που ερευνά το ΣΔΟΕ.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας, δηλαδή την προηγούμενη Παρασκευή, κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο η ... κατά Βαξεβάνη λίστα, ο κατάλογος δηλαδή με τους 2.059 καταθέτες της τράπεζας HSBC, που είχε ο δημοσιογράφος στα χέρια του και δημοσιεύτηκε την επόμενη ημέρα στο περιοδικό του Hot Doc και στην οποία υπήρχαν δύο εγγραφές που μπορεί και να σχετίζονταν με τον πρώην υπουργό: Αυτή με το νούμερο 1332, όπου διαβάζουμε το όνομα «Peleki Ekaterini» και η εγγραφή 989 όπου διαβάζουμε το όνομα «Voulgaraki Aikaterini».

Ο κ. Βουλγαράκης το Σάββατο 27 Οκτωβρίου με ανάρτησή του στο Twitter έκανε λόγο για παραπληροφόρηση και λάσπη στον ανεμιστήρα. Συγκεκριμένα έγραφε πως «ζούμε εποχές του αλήστου μνήμης Τόμπρα» και δήλωνε κατηγορηματικά πως «ούτε εγώ, ούτε η σύζυγος μου είχαμε ή έχουμε καμία εξωχώρια εταιρεία ούτε λογαριασμό στο εξωτερικό. Η αλήθεια θα λάμψει σύντομα για μια ακόμη φορά».

Πηγή: iefimerida.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...