Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

"Πρωτοφανής επιδρομή ομάδας φοιτητών" σε Μυτιλήνη Σάμο και Χίο

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Καθηγητών Πανεπιστημίου καταδικάζει την "πρωτοφανή επιδρομή ομάδας φοιτητών" σε Μυτιλήνη Σάμο και Χίο

Tην "πρωτοφανή", όπως τη χαρακτηρίζει, "επιδρομή ομάδας φοιτητών στο υπολογιστικό κέντρο του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Μυτιλήνη, τη Σάμο και τη Χίο", καταδικάζει με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Καθηγητών Πανεπιστημίου (ΠΟΣΔΕΠ).

Η Ομοσπονδία υποστηρίζει πως η επιδρομή έγινε μετά τις προτροπές καθηγητών του ιδρύματος. "Αποτέλεσμα της δολιοφθοράς που προκλήθηκε στο ηλεκτρονικό και ηλεκτρικό δίκτυο του Πανεπιστημίου", σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, "ήταν να αναβληθεί η προγραμματισμένη για σήμερα ηλεκτρονική ψηφοφορία για την ανάδειξη των 8 εσωτερικών μελών του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου".

Η ΠΟΣΔΕΠ εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στον πρύτανη και το πρυτανικό συμβούλιο που αποφάσισαν να αναζητηθούν οι ευθύνες για τις "έκνομες πράξεις εις βάρος της περιουσίας και της ομαλής λειτουργίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου".

"Κάποτε", τονίζεται στην ανακοίνωση "θα πρέπει όλοι οι πολίτες να αντιληφθούν ότι η δημοκρατία δεν τρομοκρατείται από μειοψηφίες που δημιουργούν περιβάλλον οργανωμένου αυθορμητισμού και καθοδηγούμενης αγανάκτησης με πρόσχημα την προοδευτικότητα. Η Πολιτεία και τα αρμόδια όργανά της οφείλουν να προστατεύσουν το μόχθο των φορολογούμενων και να υποστηρίξουν την ομαλή λειτουργία του δημόσιου ελληνικού πανεπιστημίου, της τελευταίας ίσως και μοναδικής ελπίδας για την ανάκαμψη και ορθολογική ανάπτυξη της χώρας".

Να σημειωθεί ότι η εκλογική διαδικασία αναμένεται να επαναληφθεί την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου.

Πάντως, στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ) η εκλογική διαδικασία με το σύστημα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας συνεχίζεται κανονικά.





news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...