Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

''Γιατί να υποχωρήσει ο Κουβέλης και όχι η Μέρκελ;...'', αναρωτιέται ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης

Την αισιοδοξία του πως θα βρεθεί λύση και η Ελλάδα θα σωθεί, εξέφρασε ο επίτιμος πρόεδρος της Νέα Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μητσοτάκης σε συνομιλία του με δημοσιογράφους στη Βουλή. Ο κ. Μητσοτάκης ερωτηθείς αν πιστεύει ότι θα υποχωρήσει στις απαιτήσεις του ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης είπε χαρακτηριστικά «Και γιατί να μην υποχωρήσουν οι Γερμανοί;».

Παράλληλα άφησε και αιχμές για την κυβέρνηση λέγοντας πως πρέπει να πει στους πολίτες τα πράγματα με το όνομα τους «Αν η Ελλάδα θα γίνει ανταγωνιστικό κράτος. Και σ' αυτό η πολιτική ηγεσία δεν βοηθάει γιατί δεν λέει τα πράγματα με το όνομά τους. Αντ' αυτού ακούμε για κόκκινες γραμμές και πράσινα άλογα.»

Η συνομιλία του κ. Μητσοτάκη με δημοσιογράφους στη Βουλή

-Είμαι αισιόδοξος ότι τελικά θα βρεθεί λύση

-Θα υποχωρήσει ο Κουβέλης;

-Και γιατί να μην υποχωρήσουν οι Γερμανοί;

-Εγώ πιστεύω ότι η λύση θα βρεθεί γιατί η Ευρώπη έχει αποφασίσει να σώσει την Ελλάδα. Το καράβι δεν θα βουλιάξει μέσα στο λιμάνι. Το πρόβλημα δεν είναι τι θα γίνει τώρα, αλλά τι θα γίνει μετά. Αν η Ελλάδα θα γίνει ανταγωνιστικό κράτος. Και σ' αυτό η πολιτική ηγεσία δεν βοηθάει γιατί δεν λέει τα πράγματα με το όνομά τους. Αντ' αυτού ακούμε για κόκκινες γραμμές και πράσινα άλογα. Πρέπει να καταλάβουμε ότι για να επιβιώσουμε πρέπει να γίνουμε ανταγωνιστικό κράτος και να μάθουμε να ζούμε με αυτά που παράγουμε. Και αυτό η πολιτική ηγεσία οφείλει να το πει καθαρά στους πολίτες.

Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...