Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Επίθεση από ακροδεξιό τραμπούκο δέχθηκε ο συγγραφέας Μένης Κουμανταρέας

Επίθεση από ακροδεξιό τραμπούκο δέχθηκε ο συγγραφέας Μένης Κουμανταρέας έξω από το σπίτι του. Ήταν κανονικός «φουσκωτός» με ξυρισμένο κεφάλι. 

Ο ίδιος ο συγγραφέας συσχετίζει την επίθεση με το γεγονός ότι προ ημερών είχε λάβει μέρος σε αντιρατσιστική συγκέντρωση στον Άγιο Παντελεήμονα.

Γιατί το συνδέει; «Διότι δεν επιχείρησε να με ληστέψει, απλώς με έβρισε και με χτύπησε», επισημαίνει. Και προσθέτει: «Είναι ανατριχιαστικό να παρακολουθείς αυτή την ατέρμονη τροχιά της βίας του νεοναζισμού που απλώνεται σαν φάντασμα πάνω απ’ την πόλη. Είναι που αυτό συμβαίνει γύρω μας και δίπλα μας, σε γνωστούς μας και άγνωστους ανθρώπους. Γίνεται, όμως, ακόμη πιο τρομακτικό όταν αυτή η βία αρχίζει να ακουμπάει με τα βρώμικα χέρια της όσους μέσα από το έργο τους επιμένουν να διατηρούν στο προσκήνιο τις μεγάλες αξίες του ανθρώπου. Στην προκειμένη περίπτωση το χτύπημα δεν αφορά μόνο τον Μένη Κουμανταρέα. Αφορά όλους εκείνους που επιμένουν να προτάσσουν τον εμπεριστατωμένο λόγο απέναντι στις άναρθρες κραυγές», κατέληξε μιλώντας στην κρατική τηλεόραση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...