Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Ελασσόνα: Η Αστυνομία κατεδίωξε και συνέλαβε μαθητές που έκαναν κατάληψη!

Φωτό αρχείου
Επεισόδιο με πρωταγωνιστές μαθητές, οι οποίοι πρωτοστάτησαν σε κατάληψη του σχολείου τους σημειώθηκε στην Ελασσόνα, όπου κλήθηκε η Αστυνομία και δύο 17χρονοι συνελήφθησαν μετά από καταδίωξη

Ο ένας μαθητής κατήγγειλε μάλιστα ότι ο αστυνομικός που τους καταδίωξε τράβηξε το όπλο του για εκφοβισμό, αλλά η πληροφορία αυτή δεν επιβεβαιώνεται από τις αστυνομικές Αρχές, ούτε από το σχολείο.

Το περιστατικό σημειώθηκε στο Λύκειο Ελασσόνας σήμερα, Δευτέρα, το πρωί. Ο διευθυντής του Λυκείου Στέργιος Στεργιούλας αποφάσισε πρόσφατα να τοποθετήσει κάμερες στο κτίριο του σχολείου έπειτα από προηγούμενες διαρρήξεις, αλλά και φθορές στο εσωτερικό του σχολείου.

Παρότι οι κάμερες λειτουργούν μόνο το βράδυ (η λειτουργία τους κατά τη διάρκεια του πρωινού στο σχολείο απαγορεύεται), μαθητές διαφώνησαν με την τοποθέτηση του συστήματος παρακολούθησης και αποφάσισαν να κάνουν κατάληψη στο κτίριο για να επιβάλλουν την άποψη τους.

«Σήμερα στις 7:35 το πρωί δέχθηκα τηλεφώνημα από έναν διοικητικό υπάλληλο του σχολείου που με πληροφόρησε ότι βρήκε το κτίριο του σχολείου κλειστό, αλλά κανένα μαθητή μέσα. Μια ώρα μετά έμαθα ότι κάποιος περίοικος είδε κίνηση στο σχολείο τα ξημερώματα, προτού ανοίξει, και κάλεσε την αστυνομία» συνεχίζει.

Οπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η αστυνομία πράγματι έφθασε εκείνη την ώρα στο σχολείο και εντόπισε δυο μαθητές που πιθανώς κινούνταν για να το κλείσουν. Οι μαθητές τράπηκαν σε φυγή, αλλά οι αστυνομικοί τους κυνήγησαν, τους συνέλαβαν και τους οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα, απ' όπου αργότερα αφέθηκαν ελεύθεροι.

Ο ένας από τους μαθητές, πάντως, κατήγγειλε ότι οι αστυνομικοί για να τους ακινητοποιήσουν τράβηξαν όπλο και τους φοβέρισαν.

Το θέμα ερευνάται, ενώ το σχολείο θα λειτουργήσει αύριο Τρίτη κανονικά, καθώς η κατάληψη τελικά δεν πραγματοποιήθηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...