Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Πέθανε ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων Δημήτρης Μπέης

Δεν τα κατάφερε ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων Δημήτρης Μπέης στη μάχη που έδινε με τον καρκίνο για να κρατηθεί στη ζωή, αφού άφησε τελικά την τελευταία του πνοή. Την τελευταία εβδομάδα νοσηλευόταν στο θεραπευτήριο Υγέια. Ο Δημήτρης Μπέης εκτός από δήμαρχος Αθηναίων είχε διατελέσει δήμαρχος Ζωγράφου, αλλά και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Γεννήθηκε το 1928 στην Έδεσσα, σπούδασε Νομικά και διετέλεσε αντιπρόεδρος του πρώτου αιρετού φοιτητικού οργάνου (ΔΕΣΠΑ). Στη συνέχεια έφυγε για το Παρίσι όπου πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές και εκλέχτηκε πρόεδρος των Ελλήνων σπουδαστών.

Υπήρξε συνήγορος υπεράσπισης στις μεγάλες δίκες της δεκαετίας του '50 κατά φοιτητών και εργατών που εδιώκοντο από το αστυνομικό καθεστώς.

Το 1964 εκλέγεται γαι πρώτη φορά δήμαρχος Ζωγράφου, θέση στην οποία επανεξελέγη και στη Μεταπολίτευση. Το 1978 και το 1982 εκλέχτηκε δήμαρχος Αθηναίων και το διάστημα 1979-1986 διετέλεσε πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ.

Το 1989 εξελέγη βουλευτής ΠΑΣΟΚ και επανεκλέχθηκε τρεις φορές.

Ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ για το θάνατο του Δημήτρη Μπέη 


Ο Δημήτρης Μπέης συνέδεσε την παρουσία και την πολιτική του πορεία με την αυτοδιοίκηση, ως Δήμαρχος Ζωγράφου και Αθηναίων μετά τη μεταπολίτευση, συμβάλλοντας αποφασιστικά στην εξέλιξη του θεσμού.

Μαχητικός, διεκδικητικός, οραματιστής και βαθιά προοδευτικός προσέδωσε νέο περιεχόμενο στην πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση με καινοτόμες για την εποχή τους δράσεις και πρωτοβουλίες στο χώρο του πολιτισμού, του αθλητισμού, της κοινωνικής πολιτικής για την Τρίτη Ηλικία, για τη νεολαία και τα παιδιά, με Παιδικούς Σταθμούς και Κατασκηνώσεις.

Με τις δυναμικές του παρεμβάσεις ο μεγαλύτερος Δήμος της χώρας δημιούργησε εκατοντάδες νέους κοινόχρηστους χώρους πρασίνου, πλατείες και άλση, αθλητικά κέντρα και υποδομές για το κοινωνικό έργο του Δήμου.

Η Δημοκρατική Αριστερά εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του και ιδιαίτερα στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αθηναίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...