Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Σάντος: «Αναλαμβάνω το ρόλο του Δαυίδ απέναντι στο Γολιάθ»

«Αναλαμβάνω πρόθυμα το ρόλο του Δαυίδ αν είναι να επαναληφθεί η ιστορία», είπε ο προπονητής της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου Φερνάντο Σάντος, με αφορμή τον προημιτελικό Ελλάδας-Γερμανίας.
Κληθείς να σχολιάσει το χαρακτηρισμό «καλλιτέχνες της ποδοσφαιρικής επιβίωσης», που νωρίτερα είχε αποδώσει ο Γιόακιμ Λεβ στην ελληνική εθνική ομάδα, ο κ. Σάντος είπε: «Έχουμε την επίγνωση αυτής της πραγματικότητας. Η Γερμανία έχει ξεκινήσει σαν φαβορί για όλη τη διοργάνωση. Είχαμε πει ότι δεν θα έρθουμε για διακοπές».
Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι «περιμένουμε ένα μεγάλο παιχνίδι αύριο. Όσοι εμπλακούν στην αναμέτρηση, να βοηθήσουν το ποδόσφαιρο να πάει μπροστά. Ένα παιχνίδι που όλοι οι παίκτες θα δώσουν τα πάντα. Για τη γερμανική ομάδα γνωρίζουμε την αξία της και το πόσο καλή ομάδα είναι. Είναι το φαβορί αλλά όσο και να διαρκέσει ο αγώνας θα διεκδικήσουμε μέχρι τέλους τις πιθανότητες που έχουμε. Είναι 90 λεπτά και όλα μπορούν να συμβούν».
Στον κ. Σάντος επισημάνθηκε ότι το 2004 κερδίσαμε τους Πορτογάλους με Γερμανό τεχνικό, τώρα όμως απέναντι στους Γερμανούς θα τεθεί ένας Πορτογάλος. Μήπως, άραγε, η ιστορία επαναλαμβάνεται; «Ελπίζω να γίνει. Είναι κάτι που δεν το είχα σκεφθεί. Σε κάθε περίπτωση θα ήθελα να πω ότι η ομάδα του 2004 είναι παράδειγμα για εμάς. Συνέχισαν και έφτασαν μέχρι το Κύπελλο. Εμείς θέλουμε να έχουμε σαν πηγή έμπνευσης αυτούς τους παίκτες και να κάνουμε το καλύτερο δυνατό», απάντησε, ενώ όταν ρωτήθηκε αν έχει στο μυαλό του την εικόνα να μπαίνει στο γήπεδο για τον τελικό του Κιέβου, σχολίασε με χιούμορ: «Δεν υπάρχει κανείς που δεν έχει φέρει αυτή την εικόνα στο μυαλό του. Εάν δεν έχω τέτοια φιλοδοξία, θα αφήσω την προπονητική και θα πάω για ψάρεμα».
Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο Φερνάντο Σάντος απάντησε, επίσης, για το αν θα ακολουθήσει διαφορετική τακτική σε σχέση με τον αγώνα απέναντι στη Ρωσία.
«Αλήθεια είναι ότι το έχουμε σκεφθεί. Πρέπει να μπούμε δυνατά και να μην κάνουμε λάθη. Τότε θα αυξήσουμε τις πιθανότητες που έχουμε για να πανηγυρίσουμε στο τέλος», ανέφερε ο Φερνάντο Σάντος λέγοντας μάλιστα πως ο αγώνας μοιάζει με την πάλη του Δαυίδ με τον Γολιάθ: «Αν το δούμε ιστορικά είναι καλό για μας, καθώς ο Δαυίδ κέρδισε τον Γολιάθ. Το μέγεθος της Γερμανίας είναι μεγάλο, φθάνει σε τελικά μεγάλων διοργανώσεων συνέχεια, ωστόσο αναλαμβάνω πρόθυμα το ρόλο του Δαυίδ αν είναι να επαναληφθεί η ιστορία».
Ερωτηθείς αν αυτό το Euro είναι η πιο σημαντική στιγμή της καριέρας του, ο ομοσπονδιακός τεχνικός απάντησε ότι «είναι μία από τις πιο σημαντικές στιγμές. Το πιο δύσκολο, όμως, ήταν όταν μια ομάδα από την 3η κατηγορία την ανέβασα στην Α΄ Πορτογαλίας. Ξεχωριστό ήταν και το πρώτο παιχνίδι μου στην Εθνική Ελλάδος, μια χώρα που όλοι γνωρίζουν πόσο αγαπώ όλα τα χρόνια που δουλεύω σε αυτήν».
 «Δεν έχουμε επικεντρωθεί σε κάποιον παίκτη αλλά στην ομάδα. Σε ατομικά χαρακτηριστικά δεν νομίζω ότι χρειάζεται να μείνουμε, αφού μαν του μαν δεν υπάρχει πλέον στο ποδόσφαιρο», πρόσθεσε ο κ. Σάντος ενώ για τον Οζίλ είπε ότι «είναι φανταστικός παίκτης, πολύ ταλαντούχος. Δεν είναι τυχαία στη Ρεάλ και βασικός. Ούτε πως ο κορυφαίος τεχνικός στον κόσμο, ο Μουρίνιο, λέει ότι είναι το καλύτερο 10άρι. Όχι, δεν θα τον μαρκάρουμε μαν του μαν. Σας είπα ότι έχουν περάσει οι εποχές αυτές. Αυτό συνέβαινε πριν 40 χρόνια, όταν έπαιζα εγώ μπάλα που μου έλεγαν ακολούθα αυτόν σε όλο το γήπεδο».
Τέλος, σε ερώτηση για το αν φτάσει η Εθνική στα πέναλτι, ο κ. Σάντος απάντησε  ότι εκεί «τα πράγματα είναι απλά: αν φθάσουμε στα πέναλτι πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι, οι 5 ποδοσφαιριστές αρχικά και ο τερματοφύλακάς μας. Μοναδικός ποδοσφαιριστής που δεν χάνει πέναλτι είναι αυτός που δεν εκτελεί. Αν φθάσουμε εκεί φυσικά θα πρέπει να έχουμε συγκέντρωση και φυσικά την τύχη με το μέρος μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...