Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ποιον έκοψε από υπουργό ο Καμμένος – Πώς έγινε αποσυνάγωγος ο Άρης

Πολλοί αναρωτιούνται γιατί ο Αντώνης Σαμαράς άφησε έξω από την κυβέρνηση προβεβλημένα στελέχη, ορισμένα εκ των οποίων μάλιστα τον είχαν στηρίξει ενεργά στην εσωκομματική μάχη απέναντι στη Ντόρα Μπακογιάννη.

Πρώτος πρώτος ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Κώστας Τασούλας.

Τι συνέβη;
Ο Τασούλας πλήρωσε για λογαριασμό του Πάνου Καμμένου! Η εναντίον του κατηγορία είναι ότι τη νύχτα της ψήφισης του δεύτερου Μνημονίου δεν κατάλαβε το μέγεθος της ανταρσίας των νεοδημοκρατών. Έλεγε πως δεν πρόκειται να καταψηφίσουν πάνω από τρεις -τέσσερις, ενώ έδωσαν αρνητική ψήφο 22 βουλευτές, οι οποίοι διεγράφησαν και συγκρότησαν (οι μισοί απ’ αυτούς) το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, που έκανε τεράστια εκλογική ζημιά στη ΝΔ.

Ο επίσης σαμαρικός Κώστας Γκιουλέκας, πρώτος βουλευτής Θεσσαλονίκης, έμεινε χωρίς χαρτοφυλάκιο γιατί είχε καταψηφίσει το δεύτερο Μνημόνιο, διεγράφη και επανήλθε.

Ίδιος είναι ο λόγος και για τον Μανόλη Κεφαλογιάννη, πρώτο βουλευτή Ηρακλείου. Ο πρόεδρος της ΝΔ έχει σοβαρά παράπονα απ’ αυτόν, διότι τον είχε ορίσει κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο παρότι είχε στηρίξει τη Ντόρα, και εκείνος δεν ψήφισε υπέρ του Μνημονίου, με αποτέλεσμα να διαγραφεί και να επανέλθει στη συνέχεια.

Για τον Άρη Σπηλιωτόπουλο δεν ετέθη, στην πραγματικότητα, ποτέ θέμα υπουργοποίησης. Είχε ταχθεί στο πλευρό της Ντόρας στην εσωκομματική σύγκρουση και έκτοτε διατήρησε ψυχρές σχέσεις με τον Σαμαρά, ο οποίος του χρεώνει επιπλέον και υπερβολικό ζήλο στις επαφές του με τον Καραμανλή!

Εκτός κυβερνήσεως θα έμενε, έτσι κι αλλιώς, ο Προκόπης Παυλόπουλος. Ο πρόεδρος της ΝΔ τον θεωρεί εντελώς φθαρμένο πολιτικά, γι’ αυτό και δεν τον χρησιμοποίησε σε καμιά κομματική θέση.
Αφήσαμε για το τέλος δυο ανθρώπους της απολύτου εμπιστοσύνης Σαμαρά που δεν αξιοποιήθηκαν κυβερνητικά. Τον πολιτικό και οικονομικό του σύμβουλο Χρύσανθο Λαζαρίδη και τον εκπρόσωπό του Γιάννη Μιχελάκη.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρώτος δεν επρόκειτο, έτσι κι αλλιώς, να γίνει υπουργός. Θα μείνει στο Μέγαρο Μαξίμου ως σύμβουλος
.
Για τον δεύτερο τα πράγματα δεν είναι σαφή. Ειπώθηκε ότι θα προταθεί για γραμματέας του κόμματος, αλλά η πληροφορία δεν έχει επιβεβαιωθεί.


aixmi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...