Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Πιστόριους: Δίκη για φόνο εκ προμελέτης θα ζητήσουν οι εισαγγελείς

Νοτιοαφρικανοί εισαγγελείς θα υποστηρίξουν ότι ο Οσκαρ Πιστόριους διέπραξε φόνο εκ προμελέτης όταν πυροβόλησε θανάσιμα τη φίλη του Ρέεβα Στέενκαμπ στην πολυτελή κατοικία του στην Πρετόρια, όπως δήλωσαν οι ίδιοι στο δικαστήριο, στο οποίο προσήχθη ο διάσημος αθλητής για να τού απαγγελθούν επισήμως κατηγορίες.

Ο Πιστόριους θα παραμείνει προφυλακισμένος μετά την αναβολή από το δικαστή Ντέσμοντ Νερ, ενώπιον του οποίου παρουσιάστηκε ο 26χρονος αθλητής, της ακροαματικής διαδικασίας για την Τρίτη και την Τετάρτη οπότε η υπεράσπιση αναμένεται να ζητήσει την αποφυλάκισή του με εγγύηση.

Σύμφωνα με δικαστική πηγή, η εισαγγελία ετοιμάζεται να ζητήσει τη διεξαγωγή δίκης για «φόνο εκ προμελέτης», κατηγορία που μπορεί να επισύρει ακόμα και ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Ο Πιστόριους θα παραμείνει προφυλακισμένος σε κελί αστυνομικού τμήματος της Πρετόριας. Οι δικηγόροι του ζήτησαν τη μεταφορά του αλλού ωστόσο το αίτημά τους απορρίφθηκε από το δικαστή ο οποίος έκρινε ότι δεν υπάρχει λόγο να τύχει ευνοϊκής μεταχείρισης.

Ο Πιστόριους ξέσπασε σε κλάματα όταν του απαγγέλθηκε η κατηγορία της ανθρωποκτονίας. Σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου, ο διάσημος αθλητής, ο οποίος φορούσε μαύρο κοστούμι και γαλάζιο πουκάμισο, έδειχνε να έχει καταρρεύσει. 'Εκλαιγε καλύπτοντας το πρόσωπό του ενώ είχε σταθερά το βλέμμα του στο δάπεδο στη διάρκεια της ανάγνωσης του κατηγορητηρίου.

Περίπου 150 άτομα κατέκλυσαν την 50 θέσεων αίθουσα του δικαστηρίου. Ανάμεσά τους συγγενείς του Πιστόριους και πολλοί δημοσιογράφοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...