Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

«Σκλαβοπάζαρο» μαύρης εργασίας σε πτηνοτροφείο της Αχαΐας


Ένας 48χρονος ιδιοκτήτης πτηνοτροφικής εγκατάστασης και μια 38χρονη υπήκοος Ρουμανίας, επιστάτρια των εργατών, συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Χαλανδρίτσας Αχαΐας επειδή απασχολούσαν στη μονάδα αλλοδαπούς εργάτες που ήταν ανασφάλιστοι.

Οι αστυνομικοί ελευθέρωσαν μια 20χρονη υπήκοο Ρουμανίας, την οποία οι δράστες κατακρατούσαν διά της βίας και με απειλές εξαναγκάζοντάς τη να εργάζεται επί 14 ώρες καθημερινά χωρίς πληρωμή, ασφαλιστική κάλυψη και υγειονομική περίθαλψη.

Οι αστυνομικοί εξιχνίασαν την υπόθεση έπειτα από καταγγελία συγγενούς της 20χρονης στη Ρουμανία. Μέσω της Ιντερπόλ ενημερώθηκαν οι Έλληνες αστυνομικοί και ξεκίνησαν έρευνες για να εντοπίσουν την πτηνοτροφική εγκατάσταση.

Από την έρευνα που έγινε μετά τις δύο συλλήψεις προέκυψε ότι από τις 14 Αυγούστου 2012 η 20χρονη διέμενε στο πτηνοτροφείο παρά τη θέλησή της και εργαζόταν για πολλές ώρες κάθε μέρα χωρίς να αμείβεται, ενώ αρχικά είχε αποσπάσει υπόσχεση για νόμιμη εργασία με αμοιβή 500 ευρώ μηνιαίως. Όπως διαπιστώθηκε, στην ίδια εγκατάσταση εργάζονταν έξι ακόμα άνδρες, υπήκοοι Ρουμανίας, οι οποίοι ήταν επίσης ανασφάλιστοι και χωρίς υγειονομική περίθαλψη ενώ δεν κατείχαν και προβλεπόμενα για εργασία πιστοποιητικά.

Επίσης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία κινητά τηλέφωνα και ένα ημερολόγιο-ατζέντα με πρόχειρες σημειώσεις από ημερομηνίες, ονόματα και αντίστοιχα ποσά για την είσπραξη αμοιβών του κάθε εργάτη.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν την Παρασκευή στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.

ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...