Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Με την οικογένεια του το 9χρονο κοριτσάκι που "δουλέμπορας" θα μετέφερε από τα Χανιά στη Σουηδία

Έληξε η απίστευτη περιπέτεια για την 9χρονη Αφγανή που έπεσε θύμα ενός 47χρονου Πακιστανού που εκτελώντας χρέη σύγχρονου δουλεμπόρου επιχείρησε να τη μεταφέρει στη Σουηδία.
Μετά από εντολή του εισαγγελέα ανηλίκων, ο πατέρας παρέλαβε το κοριτσάκι το οποίο φιλοξενούνταν στην Ασφάλεια Χανίων.

Υπενθυμίζεται ότι το περιστατικό αποκαλύφθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στο αεροδρόμιο Χανίων όταν ο 47χρονος Πακιστανός επεχείρησε να επιβιβαστεί σε πτήση τσάρτερ για την Σουηδία με μια 9χρονη Αφγανή η οποία στο πλαστογραφημένο διαβατήριό του, εμφανιζόταν ως κόρη του !

Όμως οι αυστηροί έλεγχοι και η παρατηρητικότητα των αστυνομικών αποκάλυψε πως η 9χρονη δεν ήταν η κόρη του Πακιστανού, αλλά μιας οικογένειας Αφγανών που διαμένει στην Αθήνα.

Οι γονείς του κοριτσιού, ζουν υπό καθεστώς ανοχής στην Ελλάδα και στην προσπάθειά τους να έχει μια καλύτερη τύχη, την εμπιστεύτηκαν στα χέρια του Πακιστανού, ο οποίος μέσω των γνωστών κυκλωμάτων, και έναντι χρηματικής αμοιβής, είχε καταφέρει να εξασφαλίσει τα αναγκαία "χαρτιά".

Έτσι κρατώντας απο το χέρι την 9χρονη Αφγανή, έφτασαν στα Χανιά και στο αεροδρόμιο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζεται το ενδεχόμενο ο συγκεκριμένος να αποτελεί μέλος ευρύτερου κυκλώματος που βοηθά παράνομους αλλοδαπούς να διαφεύγουν σε χώρες της βόρειας Ευρώπης.

Προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Αερολιμένα Χανίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...