Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Ράδιο αρβύλα η είδηση για το φόρο ακινησίας

Γελοίες και ανυπόστατες χαρακτηρίζει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών τις πληροφορίες που έφεραν το οικονομικό επιτελείο να εξετάζει το ενδεχόμενο επιβολής τέλους ακινησίας στα αυτοκίνητα.

Κυβερνητικές πηγές τόνιζαν πως ουδέποτε είχε τεθεί τέτοιο θέμα και απορούσαν για τα κίνητρα όσων διακίνησαν αυτή την ιστορία.

Όλα ξεκίνησαν από το δημοσίευμα της εφημερίδας "Κυριακάτικη Δημοκρατία" το οποίο ανέφερε πως το υπουργείο Οικονομικών εξέταζε το σενάριο για την επιβολή φόρου ιδιοκατοίκησης στα ακίνητα, δηλαδή να καταβάλλει ενοίκιο ο ιδιοκτήτης του σπιτιού, στο οποίο διαμένει, φυσικά προς το κράτος.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ίδιας εφημερίδας, το υπουργείο Οικονομικών θα προχωρούσε ένα ακόμα βήμα παραπέρα, εξετάζοντας και το ενδεχόμενο να χρεώνει την προσωρινή ακινησία των Ι.Χ.
Το σχέδιο θα προέβλεπε την επιβολή φόρου στην προσωρινή ακινησία των Ι.Χ. με ένα σύστημα παρόμοιο με εκείνο που υπάρχει στην ακινησία σκαφών αναψυχής.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας, η εισήγηση που έχει κατατεθεί στο ΥΠΟΙΚ προβλέπει την επιβολή ειδικού φόρου σε κάθε ιδιοκτήτη Ι.Χ. που καταθέτει πινακίδες του αυτοκινήτου του στην Εφορία.

moneypost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...