Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

«Με έδειραν άγρια αστυνομικοί μόνο επειδή λέγομαι Ματέι»

Σορίν Ματέι
ΡΕΠΟΡΤΑΖ Β. Γ. ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ  

«Με κτύπησαν άγρια αστυνομικοί λόγω του... επωνύμου μου! Με λένε Γκόργκι Ματέι και πίστεψαν ότι είμαι συγγενής του κακοποιού Σορίν Ματέι που πρωταγωνίστησε στο μακελειό της Νιόβης πριν από 14 χρόνια. Μάταια προσπαθούσα να τους πείσω ότι δεν έχω καμμιά σχέση. Δεν είναι δυνατόν να σε δέρνουν ανελέητα μόνο με την σύγκριση ενός επωνύμου».
Σε αυτή την καταγγελία προχώρησε, μιλώντας προς «Το Βήμα», ένας 37χρονος Ρουμάνος που εργάζεται ως ελαιοχρωματιστής και ζει τους τελευταίους μήνες, με την οικογένειά του, στην χώρα μας. Σύμφωνα με την καταγγελία το περιστατικό συνέβη στις 11 το πρωί της Δευτέρας, 16 Ιουλίου, όταν ο άτυχος αλλοδαπός στεκόταν στο πεζοδρόμιο έξω από το σταθμό του Μετρό στο Νομισματοκοπείο, στη λεωφόρο Μεσογείων. Τότε φέρεται να τον πλησίασαν δύο μοτοσυκλέτες, με τέσσερις αστυνομικούς τηςομάδας ΔΙΑΣ, για ένα μάλλον συνήθη έλεγχο στοιχείων.
«Στην αρχή όλα πήγαιναν καλά. Ομως όταν είδαν το όνομά μου κάτι άρχισαν να λένε μεταξύ τους και άρχισαν να αγριεύουν. Ξεκίνησαν να ρωτάνε για τον Σορίν Ματέι και τι σχέση έχω μαζί του. Εγώ δεν ξέρω καλά ελληικά και προσπαθούσα να τους εξηγήσω με λόγια και χειρονομίες ότι δεν έχω καμμιά ιδέα. Δεν φάνηκε να με πιστεύουν. Οι τρεις από αυτούς άρχισαν να με κτυπούν άγρια στο σώμα και στα πόδια με τα γκλομπ και τα χέρια. Εκείνη την ώρα ένας γείτονας άρχισε να τους φωνάζει να σταματήσουν να με κτυπούν και αναρωτιόταν για ποιον λόγο μου συμπεριφέρονταν με αυτόν τον τρόπο. Τελικά έφυγαν χωρίς καμμιά άλλη εξήγηση αφήνοντας με κτυπημένο στο δρόμο...».

Οπως ανέφερε ο καταγγέλων σε δύο ακόμη παλιότερους ελέγχους από αστυνομικούς εκείνοι επικέντρωσαν το ενδιαφέρον τους στο επώνυμό του και του ζήτησαν πληροφορίες για ενδεχόμενες σχεσεις του με τον κακοποιό. Ομως, σε αυτούς τους ελέγχους, δεν είχε υπάρξει βίαιη συμπεριφορά των ένστολων. Κι όπως χαρακτηριστικά συμπληρώνει «στην ρουμανία το επώνυμο Ματέι είναι πολύ συνηθισμένο. Υπάρχουν χιλιάδες Ματέι. Εγω μετά τους ελέγχους των αστυνομικών έμαθα την ιστορία του Σορίν Ματέι και γιατί... τρώω ξύλο, μετά από τόσα χρόνια, εν ονόματί του».
Ο Ρουμάνος δραπέτης Σορίν Ματέι το βράδυ της Τετάρτης της 23ης Σεπτεμβρίου 1998, εισέβαλε σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στην οδό Νιόβης στα Κάτω Πατήσια κρατώντας ομήρους τέσσερις ενοίκους με την απειλή χειροβομβίδας. Ακολούθησαν αγωνιώδεις, σπασμωδικές διαπραγματεύσεις αστυνομικών και δημοσιογράφων με τον Ρουμάνο κακοποιό. Το βράδυ της ίδια ημέρας η Αστυνομία πραγματοποίησε αποτυχημένη επιχείρηση για την απελευθέρωση των ομήρων. Ομως ο Σορίν Ματει ενεργοποίησε την χειροβομβίδα και από την έκρηξη σκοτώθηκε η 17χρονη Αμαλία Γκινάκη ενώ ο τραυματισμένος Ρουμάνος κακοποιός πέθανε τρεις ημέρες αργότερα στις φυλακές Κορυδαλλού. Μετά το «φιάσκο» της ΕΛ.ΑΣ στην οδό Νιόβης, υπήρξαν εκτεταμένες αλλαγές στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ.
tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...