Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Ξεπέρασε το 1,90 € η αμόλυβδη στις Σποράδες...

«Φωτιά» στις τσέπες των οδηγών βάζει πάλι η τιμή της αμόλυβδης, που έχει πάρει την ανιούσα από τις 5 Ιουλίου και μετά.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, σύμφωνα με τις τιμοληψίες του ΥΠΕΚΑ, οι μέγιστες τιμές της αμόλυβδης στα νησιά των Β. Σποράδων έφθασαν τις τελευταίες ημέρες το 1,924 ευρώ το λίτρο, σπάζοντας κάθε ρεκόρ και προκαλώντας «πονοκέφαλο» στους επισκέπτες, κυρίως Έλληνες, που έχουν πάρει μαζί τους στα νησιά ή σκοπεύουν να πάρουν στις διακοπές τους, τα οχήματά τους.

Πάντως σε αναζήτηση μέσω του διαδικτύου για την έρευνα τιμών στα νησιά των Β. Σποράδων, σε ορισμένα από αυτά δεν υπάρχουν αναρτημένες τιμές στο σύστημα του ΥΠΕΚΑ, τουλάχιστον με τη χθεσινή και την προχθεσινή ημερομηνία.

Η αύξηση της τιμής αποτρέπει ακόμη κι αυτούς που θέλουν να μισθώσουν οχήματα στα νησιά, καθώς για να φουλάρουν το ντεπόζιτο χρειάζεται να πληρώσουν, όσα πληρώνουν για δύο διανυκτερεύσεις με πρωινό… Μέσα σ’ όλα αυτά και τα ακριβά ακτοπλοϊκά εισιτήρια, που αποτρέπουν τους επισκέπτες, από το να επισκεφθούν στις διακοπές τους τις Β. Σποράδες.

Χθες και προχθές οι τιμές της αμόλυβδης των 95 οκτανίων στο Βόλο κυμαίνονταν, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΥΠΕΚΑ, από 1,675 μέχρι 1,789 ευρώ το λίτρο (ανάρτηση στο διαδίκτυο), στη Γλώσσα Σκοπέλου 1,848 ευρώ, το Ξουρίχτι 1,797, το Λαύκο 1,799 και τη Ζαγορά 1,750-1,790 ευρώ το λίτρο.

Η μέση τιμή αμόλυβδης βενζίνης διαμορφωνόταν χθες στα 1,736 ευρώ, με τη μέγιστη τιμή στα νησιά των Κυκλάδων να πλησιάζει τα 2 ευρώ. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών του υπουργείου Ανάπτυξης, σε 10 νομούς της χώρας η μέγιστη τιμή αμόλυβδης βενζίνης κινείται σε επίπεδα άνω των 1,90 ευρώ, ενώ η υψηλότερη τιμή εντοπίζεται στα νησιά των Κυκλάδων, όπου ξεπερνάει τα 1,98 ευρώ το λίτρο.

Στη Σάμο η ανώτατη τιμή φτάνει τα 1,95 ευρώ, στα Δωδεκάνησα τα 1,929, στο Νομό Μαγνησίας τα 1,924, στην Εύβοια τα 1,92, στο Νομό Λασιθίου τα 1,919 και σε Ηράκλειο – Αρκαδία τα 1,910 ευρώ το λίτρο. Στο διάστημα από τις 3 μέχρι και τις 23 Ιουλίου η τιμή των καυσίμων έχει αυξηθεί 7 λεπτά περίπου. Η αύξηση κατά 7 λεπτά στην τιμή ανά λίτρο μέσα σε διάστημα 20 ημερών αποδίδεται στις σταθερά υψηλές τιμές του πετρελαίου, που οφείλονται στη διεθνή ανησυχία που προκαλεί το συνεχιζόμενο εμπάργκο στο Ιράν, αλλά και οι εξελίξεις με την εξέγερση στη Συρία...
thessalianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...