Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Πήδηξε στο κενό από τα 29.000 μέτρα [video]

563 χλμ. τελική ταχύτητα έπιασε ο Φέλιξ Μπαουμγκάρτνερ κατά την διάρκεια της πτώσης του από την στρατόσφαιρα, 29χλμ πάνω από την επιφάνεια της γης. Επόμενος στόχος του να σπάσει το φράγμα του ήχου, μόνο με το κορμί του, πηδώντας από...
τα 37.000 μέτρα τον επόμενο μήνα.


Με ασφάλεια προσγειώθηκε κοντά στο Ρόσγουελ του New Mexico ο παράτολμος Αυστριακός skydiver μετά την επιτυχημένη πτώση του από ύψος 29χλμ. Παρών στην ιστορική αυτή στιγμή ήταν ο 84χρονος Τζο Κίτινγκερ, κάτοχος του προηγούμενου σχετικού ρεκόρ που έμεινε όρθιο από το 1960.
Ο 43χρονος Μπαουμγκάρτνερ ανέβηκε στο επιθυμητό ύψος χρησιμοποιώντας ένα γιγάντιο μπαλόνι γεμισμένο με ήλιο, ενώ φορούσε ειδική στολή εξοπλισμένη με αλεξίπτωτα και παροχή οξυγόνου (αφού σε τέτοιο ύψος δεν υπάρχει αέρας να αναπνεύσεις).
«Αισθάνεσαι τον αέρα εντελώς διαφορετικά στα 27,400 μέτρα. Δεν έχεις καθόλου έλεγχο όταν βγαίνεις από την κάψουλα. Δεν υπάρχει τρόπος να σταθεροποιηθείς», δήλωσε ο skydiver. Συνολικά η ελεύθερη πτώση του διήρκεσε 3 λεπτά και 48 δευτερόλεπτα, ενώ «έπιασε» τελική ταχύτητα 563 χλμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...