Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Σούδα: Διάκριση σε μαθήτρια που πήγε στη NASA!

Επίτιμο μέλος του Συλλόγου Φίλων Αστρονομίας Κρήτης ανακηρύχθηκε χθες η μαθήτρια της Γ' τάξης του Λυκείου Σούδας, Αλεξάνδρα Ζησιμοπούλου, η οποία διακρίθηκε στην 3η φάση του 16ου πανελλήνιου μαθητικού διαγωνισμού Αστρονομίας και Διαστημικής 2011 για μαθητές Λυκείου και εκπροσώπησε τη χώρα μας σε επταήμερη επίσκεψη σε εγκαταστάσεις της NASA, στις Η.Π.Α., μαζί με μαθητές από άλλες χώρες του πλανήτη.

Η Αλεξάνδρα Ζησιμοπούλου, στην οποία απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα, μίλησε για τη συμμετοχή της στον διαγωνισμό, για τη διάκριση, αλλά και για το ταξίδι στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Για τη διακριθείσα μαθήτρια μίλησε ο ιδρυτής του Συλλόγου Φίλων Αστρονομίας Κρήτης και πρώην πρόεδρος, Χρίστος Σωτηρόπουλος, επισημαίνοντας ότι «η Αλεξάνδρα Ζησιμοπούλου μάς έκανε όλους πολύ χαρούμενους με την επιτυχία της στην 3η φάση του 16ου πανελλήνιου μαθητικού διαγωνισμού Αστρονομίας και Διαστημικής 2011 για μαθητές Λυκείου, που έγινε στον Βόλο».


Ο κ. Σωτηρόπουλος επεσήμανε ότι «στον διαγωνισμό συμμετείχαν οι 30 καλύτεροι μαθητές και μαθήτριες από όλη την Ελλάδα, μετά από επιλογή τους κατά τη 2η φάση του διαγωνισμού. Η Αλεξάνδρα ήταν η μοναδική μαθήτρια, μαζί με τον -επίσης νικητή- Παρασκευά Τζιτζιμπάση από τη Δράμα, που εκπροσώπησε την Ελλάδα για το 2011 στη NASA, με τη συνδρομή του Ευγενίδειου Πλανηταρίου Αθηνών.

Παράλληλα, σημείωσε ότι «είναι η πρώτη μαθήτρια απ όλη την Κρήτη, η οποία συμμετέχει στην εκπαίδευση της NASA, από το 2000, οπότε και άρχισε η υλοποίηση του εν λόγω προγράμματος.

Στα 10 βήματα που πρέπει να κάνει κάποιος για να γίνει ερασιτέχνης αστρονόμος αναφέρθηκε η α? αντιπρόεδρος και έφορος παρατηρησιακής ομάδας Φαίδρα Μποτωνάκη, ενώ τις βασικές εκδηλώσεις του Συλλόγου για τη φετινή χρονιά παρουσίασε ο γενικός γραμματέας και υπεύθυνος Τύπου και δημοσίων σχέσεων Μιχάλης Τερεζάκης, ενώ η εκδήλωση ξεκίνησε με σύντομο χαιρετισμό από τη νέα πρόεδρος Ουρανία Λουπάση.

Σημειώνεται ότι το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Φίλων Αστρονομίας Κρήτης έχει ως εξής: πρόεδρος: Ουρανία Λουπάση, α' αντιπρόεδρος και έφορος παρατηρησιακής ομάδας: Φαίδρα Μποτωνάκη, β? αντιπρόεδρος και έφορος επιστημονικών θεμάτων: Παναγιώτης Πατζέκος, γενικός γραμματέας και υπεύθυνος Τύπου και δημοσίων σχέσεων: Μιχάλης Τερεζάκης, ταμίας: Νίκος Μανωλακάκης.
Χανιώτικα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...