Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Διατηρούνται όλα τα κανάλια της ΕΡΤ

Μελέτη που προβλέπει τη διατήρηση όλων των καναλιών της κρατικής τηλεόρασης, ενέκρινε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ.

Η ΕΤ1, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΔΣ, παραμένει κανάλι «με έμφαση στον πολιτισμό, με πολιτιστικές και ψυχαγωγικές εκπομπές, κινηματογραφικές ταινίες, παιδικό πρόγραμμα, ντοκιμαντέρ και εκπομπές ειδικού ενδιαφέροντος».

«Η ΕΡΤ, εκμεταλλευόμενη τις δυνατότητες που προσφέρονται από την ψηφιακή τεχνολογία, εντάσσει στη δυναμική του προγράμματος της ΕΤ1 και τις υπηρεσίες που προσφέρει η Δημόσια Τηλεόραση και στα 'Άτομα με Ειδικές Ανάγκες, και οι οποίες παρέχονταν από το Πρίσμα+. Με την απορρόφηση αυτή θα προκύψει πρόγραμμα υψηλότερων προδιαγραφών, προσβάσιμο από τα ΑμεΑ, οικονομίες κλίμακας για την εταιρεία και εξοικονόμηση ψηφιακών συχνοτήτων», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Η ΝΕΤ παραμένει το βασικό ενημερωτικό κανάλι. Το πρόγραμμά της θα αποτελείται από ενημερωτικές εκπομπές και θα συμπληρώνεται από ταινίες, ντοκιμαντέρ, αθλητικά γεγονότα και ψυχαγωγικά προγράμματα. Η ΕΤ3 διατηρεί τον χαρακτήρα της για την ανάδειξη της περιφέρειας, ενώ το πρόγραμμά της θα εμπλουτιστεί με αθλητικά προγράμματα.

Παράλληλα, αποφασίστηκε σχέδιο αλλαγών και βελτιώσεων στη λειτουργία των 19 Περιφερειακών Ραδιοφωνικών Σταθμών της εταιρείας, το οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει τον εξορθολογισμό λειτουργίας και υπηρεσιών ανά περιφέρεια, την καλύτερη αξιοποίηση του προσωπικού, την αναβάθμιση του προγράμματος, το περαιτέρω άνοιγμα στις τοπικές κοινωνίες, τον αποδοτικότερο διοικητικό έλεγχο και τη μετονομασία όλων των «Περιφερειακών Σταθμών Ε.ΡΑ.» σε «Περιφερειακούς Σταθμούς ΕΡΤ».

Τέλος, αποφασίστηκε και η συνέχιση της λειτουργία, αλλά και ο εκσυγχρονισμός του περιοδικού «Ραδιοτηλεόραση», με εξορθολογισμό του λειτουργικού κόστους και βελτίωση του περιεχομένου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...