Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

«Ρωσική αποικία η Κύπρος»

Η βρετανική εφημερίδα Guardian γράφει ότι η Κύπρος έχει σχεδόν καταστεί «ρωσική αποικία». Η εφημερίδα επισημαίνει την αυξανόμενη επιρροή της Ρωσίας στην Κύπρο και ειδικότερα στην κατάσταση που επικρατεί στην Λεμεσό.

Στο δημοσίευμα της Guardian αναφέρεται ότι υπάρχει μια εφημερίδα που κυκλοφορεί στα ρωσικά, δυο ρωσικά σχολεία και ένας ραδιοφωνικός σταθμός στη Λεμεσό και πως τα καταστήματα που πουλάνε γούνες, κεφίρ και βότκα την καθιστούν μια μικρογραφία της Ρωσίας.Η πόλη πλέον έχει βαπτιστεί ως «Λιμασολγκράντ» λόγω του μεγάλου ρωσικού πληθυσμού της υπογραμμίζει η βρετανική εφημερίδα.

Στο άρθρο εφιστάται η προσοχή στο ρωσικό πλοίο που αγκυροβόλησε στο λιμάνι της Λεμεσού λόγω μιας τρικυμίας και στο γεγονός ότι οι Κύπριοι επέτρεψαν στο πλοίο που μετέφερε 60 τόνους πυρομαχικά να αποπλεύσει με προορισμό τη Συρία αγνοώντας το εμπάργκο που επιβάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση στην διοίκηση Άσαντ.Η Guardian αναφέρει ότι η Κύπρος που είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το 2004 με αυτή τη συμπεριφορά της παραβίασε τις κοινοτικές αρχές.

Η Κύπρος συμπεριφέρεται σαν μια υπεράκτια ρωσική αποικία γράφει η βρετανική εφημερίδα η οποία εφιστά την προσοχή στο δάνειο 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ που έδωσε η Ρωσία.Επισημαίνεται επίσης ότι η Ρωσία είναι ένθερμος υποστηρικτής της Κύπρου στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...