Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Όργιο παρανομιών στη Μύκονο κάτω από τη μύτη της πολεοδομίας

Οικοδομική...έκρηξη μεσά στο χειμώνα στις περιοχές «φιλέτα» της Μυκόνου, με κατοικίες να ανεγείρονται χωρίς άδεια, από ιδιοκτήτες πρόθυμους να πληρώσουν τα υψηλά πρόστιμα, προκειμένου να τις εντάξουν στη ρύθμιση για τα αυθαίρετα, παρά τα όσα ορίζει ο σχετικός νόμος.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Καθημερινής της Κυριακής» δύο ξενοδοχεία, το ένα στα «περίχωρα» της Χώρας και το άλλο πάνω από διάσημη παραλία του νησιού, προσθέτουν δωμάτια ενώ σε μία άλλη παραλία χτίζεται ολόκληρο μπαρ στα όρια της ακτής, ενώ αρκετά είναι και τα μεμονωμένα σπίτια που χτίζονται σε διάφορα σημεία του νησιού.

Αυτό που δύσκολα θα συναντήσει κανείς στις δεκάδες οικοδομές του νησιού είναι η γνωστή πινακίδα – που υποχρεωτικά θα πρέπει να βρίσκεται σε εμφανές σημείο, μπροστά από την οικοδομή – με τον αριθμό της οικοδομικής άδειας. Επιπλέον, σύμφωνα με το Δήμο Μυκόνου, στην πολεοδομία έχουν κατατεθεί 160 καταγγελίες που πρέπει να ελεγχθούν, οι περισσότερες ανώνυμες.

Σύμφωνα με τον Σταύρος Μαντζιβής, υπεύθυνος του νεοσύστατου πολεοδομικούς γραφείου Μυκόνου, που μίλησε στην Καθημερινή «στο πολεοδομικό γραφείο είμαστε μόλις δύο έμπειροι υπάλληλοι, ο ένας έτοιμος να φύγει με την εφεδρεία για να ελέγξουμε όλες τις καταγγελίες. Δεν έχουμε καν αυτοκίνητο, πηγαίνουμε με δικά μας μέσα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...