Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Λιάνα Κανέλλη: Πίσω από τις ΜΚΟ κρύβονται μυστικές υπηρεσίες

Μετά την δημοσιοιποίηση των δύο συνεχόμενων σκανδάλων με τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις είναι εμφανές ότι ανοίγουν οι «ασκοί του Αιόλου» για ένα ακόμη σκοτεινό κομμάτι της Ελλάδας στο οποίο φαίνεται πως δαπανήθηκαν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.


Η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη, προέβη σε σοβαρές και καταγγελίες στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου στο ΣΚΑΪ.


Ειδικότερα η κυρία Κανέλλη έδωσε μια πιο περίεργη και επικίνδυνη διάσταση στο ζήτημα των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων τονίζοντας ότι μέσω αυτών υπάρχουν σχέδια προκειμένου να δημιουργούνται ζητήματα σε διάφορες χώρες, αλλά και να ανατρέπονται κυβερνήσεις.

Ισχυρίστηκε, ακόμη, ότι πίσω από τις περισσότερες ΜΚΟ κρύβονται μυστικές υπηρεσίες και για τον λόγο αυτό χαρακτήρισε τον συνεργάτη του Γιώργου Παπανδρέου, Αλεξ Ρόντο, ως «σκοτεινό πρόσωπο».

Πρόσθεσε επίσης ότι μέσω των ΜΚΟ μαζεύονταν και αγοράζονταν ψήφοι με βρώμικο χρήμα, ενώ, αναφορικά με την ΜΚΟ για τις αποναρκοθετήσεις, η «ιστορία» τελείωσε το 2009 όχι γιατί υπήρξε έρευνα αλλά γιατί τελείωσαν τα χρήματα όχι μόνο για τέτοιες οργανώσεις αλλά και για τη χώρα.

Εντυπωσιακή, πάντως, είναι η καταγγελίας της βουλευτή του ΚΚΕ πως έχουν δαπανηθεί περίπου 38,5 εκατομμύρια σε 707 ΜΚΟ για να βρουν δουλειά σε 1.800 άτομα.

Αυτό σημαίνει ότι κοστολόγησαν πως για να βρει δουλειά ένας άνθρωπος χρειάζονται περί τις 21.000 ευρώ. Από αυτά τα χρήματα οι ΜΚΟ λειτουργούσαν ως ατζέντηδες και λάμβαναν το 5%, ενώ το φαινόμενο αυτό παρατηρούνταν κυρίως στους δήμους.

Τέλος, η Λιάνα Κανέλλη επικαλέστηκε μελέτες ακόμα και του ΟΗΕ σύμφωνα με τις οποίες αποδεικνύονται πως οι ΜΚΟ σε όλο τον κόσμο «τρώνε» το 80% των φιλανθρωπικών δράσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...