Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Απάτη 9 εκ. ευρώ από ΜΚΟ

Απάτη-μαμούθ ύψους 9 εκατ. ευρώ από μη κυβερνητική οργάνωση (ΜΚΟ) σε βάρος του Δημοσίου εξιχνίασε η αστυνομία

 

Στην υπόθεση φέροντται να εμπλέκονται εν ενεργεία και συνταξιούχοι κρατικοί υπάλληλοι.


Απάτη-μαμούθ ύψους 9 εκατομμυρίων ευρώ από μη κυβερνητική οργάνωση (ΜΚΟ) σε βάρος του Δημοσίου εξιχνίασε η αστυνομία και την υπόθεση θα παρουσιάσει με επίσημη ανακοίνωση η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ.

Από τα έως τώρα στοιχεία στην υπόθεση φέροντται να εμπλέκονται εν ενεργεία και συνταξιούχοι κρατικοί υπάλληλοι.

Σύμφωνα με το ΒΗΜΑ στο στόχαστρο της Οικονομικής Αστυνομίας και ένα βήμα προ της δίωξης ήταν εδώ και καιρό οι υπεύθυνοι της ΜΚΟ "Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης".

Η συγκεκριμένη ΜΚΟ, που έχει πλέον κλείσει, είχε έδρα στην οδό Ηλιδος στην Αθήνα και φέρεται τα τελευταία χρόνια να έχει λάβει επιχορήγηση ύψους περίπου 8,9 εκατ. ευρώ από το υπουργείο Εξωτερικών.

Η συγκεκριμένη ΜΚΟ συνεργάστηκε με τον ΟΗΕ για τη συλλογή ναρκών από διάφορες περιοχές, συνολικής έκτασης 1,5 εκατομμυρίου τετραγωνικών μέτρων, στη Βοσνία - κυρίως στην περιοχή Λίποβατς -, στον Λίβανο και στο Ιράκ.

Τα χρήματα που δόθηκαν από το υπουργείο Εξωτερικών στη συγκεκριμένη ΜΚΟ προέρχονταν από τα κοινοτικά κονδύλια που δίνονται στη χώρα μας για ανθρωπιστική βοήθεια προς τρίτες χώρες. Ωστόσο από την ΕΛ.ΑΣ. ερευνήθηκε αν ορισμένες από αυτές τις αποναρκοθετήσεις ήταν «εικονικές». Αξιοσημείωτο είναι ακόμη ότι παρά τις επανειλημμένες προσκλήσεις των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. δεν προσκομίστηκαν τα παραστατικά της συγκεκριμένης ΜΚΟ με τη δικαιολογία ότι «έχει κλείσει πια και τα περισσότερα από αυτά τα στοιχεία πετάχτηκαν στα σκουπίδια».

newsroom enet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...