Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

Αρχιφύλακας εκβίαζε αλλοδαπούς και πλαστογραφούσε άδειες παραμονής

«Φάμπρικα» με πλαστές άδειες παραμονής είχε στήσει ένας Αρχιφύλακας, που εκβίαζε αλλοδαπούς για να τους παρέχει τα απαραίτητα έγγραφα.


Ο 49χρονος, που υπηρετούσε στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής, συνελήφθη και τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ενώ κατηγορείται για πλαστογραφία κατ' εξακολούθηση, εκβιασμούς και παράβασης της νομοθεσίας για τα όπλα. Παράλληλα συνελήφθη και 39χρονος Πακιστανός που κατηγορείται για άμεση συνέργεια σε πλαστογραφία κατ' εξακολούθηση και απόπειρα εκβίασης.

Η υπηρεσία του Αρχιφύλακα διερευνούσε το τελευταίο διάστημα πληροφορίες για τη συνεργασία των δύο που πλαστογραφούσαν διάφορα έντυπα -ροζ κάρτες ασύλου, άδειες παραμονής, δημόσια έγγραφα, τα οποία στη συνέχεια διοχέτευαν έναντι αμοιβής σε αλλοδαπούς, για να εμφανίζονται ως νόμιμοι.

Από την προανάκριση προέκυψε και περίπτωση απόπειρας εκβίασης σε βάρος Πακιστανού, από τον οποίο ο συμπατριώτης του που συνελήφθη ζητούσε 150 ευρώ για να του ανανεώσει το δελτίο αίτησης ασύλου αλλοδαπού. Το συγκεκριμένο έγγραφο βρέθηκε στην κατοχή του Αρχιφύλακα, ενώ στο αυτοκίνητό του εντοπίστηκαν πολλά σχετικά πλαστά έγγραφα, 1.270 ευρώ και μία μεταλλική σιδερογροθιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...