Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Δήμαρχοι, γιατροί και δημοσιογράφοι με ψευδή πόθεν έσχες -Ολες οι υποθέσεις

Τη διαφθορά στην Ελλάδα της κρίσης αποτυπώνει η έκθεση της Αρχής για την αντιμετώπιση του «μαύρου» χρήματος που διαβιβάστηκε στη Βουλή. Oπως προκύπτει από αυτήν «πρωταθλητές» στη φοροδιαφυγή αναδεικνύονται οι δήμαρχοι, οι γιατροί και οι πρόεδροι των Νομικών Προσώπων Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου.


Συνολικά, η Αρχή παρέπεμψε στον αρμόδιο εισαγγελέα εντός του 2013 413 υποθέσεις ψευδούς δήλωσης «πόθεν έσχες» , καθώς διαπίστωσε ότι οι υπόχρεοι απέκρυψαν περιουσιακά στοιχεία.
Να σημειωθεί ότι, στη σχετική λίστα δεν περιλαμβάνονται πολιτικά πρόσωπα, καθώς την αρμοδιότητα της έρευνας την έχει η Βουλή.

Ιδιαίτερα εντυπωσιακά, όμως είναι και τα στοιχεία για το σύνολο των «βρόμικων» υποθέσεων που κλήθηκε να ερευνήσει η Αρχή για την αντιμετώπιση του μαύρου χρήματος. Οπως προκύπτει από την έκθεση που διαβίβασε στη Βουλή δέσμευσε 200.136.281 ευρώ ως εγκληματικό προϊόν από 207 υποθέσεις που διερεύνησε και απέστειλε στην Δικαιοσύνη.

Από αυτά, περίπου 73 εκατ. ευρω αφορούν υποθέσεις φοροδιαφυγής, 124 εκατ. άλλα οικονομικά εγκλήματα, 1,5 εκατ. ευρώ ηλεκτρονικές απάτες και 1,1 εκατ. ευρώ υποθέσεις ναρκωτικών.Πηγή:  | iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...