Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Ο δραπέτης επικίνδυνος κακοποιός Ιλίρ Κούπα θα εκδοθεί στην Ελλάδα

Συνελήφθη τα ξημερώματα του Σαββάτου στην Αλβανία ο επικίνδυνος κακοποιός Ιλίρ Κούπα, ο οποίος είχε αποδράσει από τις φυλακές Τρικάλων πριν από δέκα μήνες. 


Σύμφωνα με πληροφορίες ο 27χρονος φυγάς έπεσε στα χέρια της αλβανικής Αστυνομίας έπειτα από επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε σε αλβανικό χωριό όπου είχε βρει καταφύγιο.


Ο Κούπα καταζητούνταν με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, ενώ σε βάρος του εκκρεμούν σωρεία ποινικών διώξεων για σοβαρά εγκλήματα κακουργηματικού χαρακτήρα. Ήδη έχουν δρομολογηθεί η ενέργειες προκειμένου να εκδοθεί στη χώρα μας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλβανός κακοποιός είχε δραπετεύσει στις 22 Μαρτίου μαζί με δέκα ακόμη συμπατριώτες του, από τους οποίους είχαν συλληφθεί αμέσως οι τρεις, ενώ οι υπόλοιποι είχαν γίνει άφαντοι, έχοντας βρει καταφύγιο στα βουνά. Το ανελέητο κυνηγητό που εξαπέλυσε τότε η Αστυνομία δεν είχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα, ενώ οι δραπέτες μπήκαν σε τουλάχιστον 30 ακατοίκητα εξοχικά σπίτια διαφόρων περιοχών της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας για να προμηθευτούν τρόφιμα και ρούχα.

Σε συμπλοκή που είχε γίνει το Μάρτιο με τους δραπέτες είχε βρει τραγικό θάνατο στα Ίσθμια η 25χρονη ξενοδοχοϋπαλλήλος Κατερίνα Ζώγαλη, ενώ σε επόμενη συμπλοκή στο Δίστομο είχε χάσει τη ζωή του ο αστυνομικός Γιώργος Ανδριτσόπουλος. Το κυνήγι των δραπετών συνεχίστηκε στη Ναυπακτία και στην Αιτωλοακαρνανία, με περισσότερους απο1.000 αστυνομικούς, ομάδες των ΕΚΑΜ, συνοριοφύλακες με θερμικές κάμερες, άνδρες του Λιμενικού και τηλεκατευθυνόμενα αεροπλάνα με συστήματα εντοπισμού.

Επικεφαλής της ομάδας των κακοποιών θεωρούνταν ο Μάριαν Κόλα, ο οποίος σκοτώθηκε σε συμπλοκή με τους αστυνομικούς στις 21 του περασμένου Ιουλίου στο Σούλι. Μετά τη συμπλοκή αυτή, οι αστυνομικοί  χτένιζαν στα χωριά του Κάτω Ζαλόγγου για τον εντοπισμό του υπαρχηγού της συμμορίας Ιλίρ Κούπα. Μάλιστα έκαναν λόγο για έναν επικίνδυνο κακοποιό, ο οποίος πέρα από το βαρύ οπλισμό φέρει μαζί του και χειροβομβίδες ενώ οι εκτιμήσεις των αναλυτών της ΕΛ.ΑΣ. έλεγαν ότι, μετά τον εντοπισμό του  κρησφύγετο του Κούπα στο Κερασοχώρι Θεσπρωτίας, είναι πολύ πιθανό Αλβανοί βοσκοί να έκρυψαν το δραπέτη και να τον μετέφεραν στα ελληνοαλβανικά σύνορα για να περάσει στη χώρα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...