Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

«Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς»: Την ενοχή του Τ. Θεοφίλου για τη ληστεία στην Πάρο, ζήτησε η εισαγγελέας

Την ενοχή του Τάσου Θεοφίλου για τη ληστεία μετά φόνου στην Πάρο το καλοκαίρι του 2012 και συγκρότηση τρομοκρατικής οργάνωσης, ζήτησε η εισαγγελέας της έδρας.


Ειδικότερα, όπως αναφέρει η «Αυγή», η εισαγγελέας ζήτησε να κριθεί ένοχος ο Τ. Θεοφίλου, για τα κακουργήματα της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως του ταξιτζή Δημήτρη Μίχα, που επιχείρησε να σταματήσει τους ληστές, της ληστείας με καλυμμένα χαρακτηριστικά του υποκαταστήματος της Alpha Bank, για οπλοφορία, οπλοχρησία, αποδοχή προϊόντος εγκλήματος, πλαστογραφία δημοσίου εγγράφου κατ'εξακολούθηση, συγκράτηση τρομοκρατικής οργάνωσης, προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών και κατοχή όπλων.


Αντιθέτως, η εισαγγελέας ζήτησε την απαλλαγή του για την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή, της διακεκριμένης κλοπής και τις λοιπές κατηγορίες πλαστογραφίας.

Η εισαγγελέας, όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ της «Αυγής», έκρινε ότι η εξέταση DNA, που βρέθηκε στο καπέλο που έπεσε από τον ληστή, «δηλώνει πέρα από κάθε λογική αμφιβολία ότι το υλικό προέρχεται από τον κατηγορούμενο» και ότι «όταν συνελήφθη κρατούσε μια τσάντα που έγραφε Πάρος, επομένως ήταν στην Πάρο».

Επίσης, σημείωσε ότι παρουσίασε όψιμα τα άλλοθι του και όχι στην προανάκριση.

Σχετικά με το DNA, ανέφερε ότι ο Τ. Θεοφίλου δεν ζήτησε επανάληψη ούτε όρισε τεχνικό σύμβουλο και ότι οι ισχυρισμοί του στερούνται βασιμότητας.

Για τη συμμετοχή στην οργάνωση στους Πυρήνες της Φωτιές, η εισαγγελέας υποστήριξε ότι ο ρόλος του αρχικά ήταν υποστηρικτικός αλλά μετά τη ληστεία της Πάρου εξελίχτηκε σε πρωταρχικό.

Υπενθυμίζεται ότι στην απολογία του ο Τ. Θεοφίλου αρνήθηκε τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει για τη ληστεία μετά φόνου στην Πάρο και για τη συμμετοχή του στην «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...