Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Εμπλέκει και πολιτικούς ο Κάντας στις μίζες -Ονόματα που θα προκαλέσουν πάταγο

Αποκαλύψεις που θα προκαλέσουν πάταγο φέρεται διατεθειμένος να κάνει ο Αντώνης Κάντας στην υπόθεση με τις μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων. Στην πολύωρη απολογία του την Τετάρτη ενέπλεξε δύο σημαντικά πολιτικά πρόσωπα, από τα οποία το ένα είναι εν ενεργεία.


Ο πρώην διευθυντής Εξοπλισμών «φωτογράφισε» και δεν κατονόμασε τους συγκεκριμένους εμπλεκόμενους στην απολογία του. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος» πρόκειται για σημαντικά πρόσωπα, από τα οποία το ένα μπορεί να προκαλέσει πολιτικό «σεισμό» αν επιβεβαιωθεί ο κατηγορούμενος.


Ενώπιον των ανακριτών Σπύρου Γεωργουλέα και Χριστόφορου Μάρκου ο κ. Κάντας εκτίμησε πως τα συγκεκριμένα πρόσωπα «δεν θα μπορούσαν να αγνοηθούν από τις γερμανικές εταιρείες για να ευοδωθεί η υπογραφή της συγκεκριμένης προμήθειας των 1,9 εκατ. ευρώ που αφορούσε τα πυροβόλα όπλα από τη γερμανική εταιρεία Krauss Maffei». Επιπλέον, κατονόμασε κι άλλα μέλη επιτροπών του υπουργείου Αμυνας που είχαν κρίσιμο ρόλο στις προμήθειες.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο κ. Κάντας στην απολογία του περιέγραψε πώς στήθηκε το «δίχτυ» των offshore από τον Ελβετό τραπεζίτη Φάνη Λυγινό και τον Σπύρο Μεταξά για τη διακίνηση των εκατομμυρίων από τις μίζες και διαβεβαίωσε τους ανακριτές πως γνώριζαν ότι τα ποσά διακινούνταν στην Ελβετία μέσω των τραπεζών Dresdner και UΒΡ αποτελούσαν μίζες και προϊόντα εγκλήματος.

Τι έδειξε η λίστα Παπαχρήστου 

Στο μεταξύ, στο μικροσκόπιο των ανακριτών έχει μπει η λίστα που κατασχέθηκε από το γραφείο του προφυλακισμένου για την υπόθεση Δημήτρη Παπαχρήστου. Σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα», σε αυτή περιλαμβάνονται όλες οι πληρωμές που έγιναν από το 1999 έως και το 2007, τόσο προς φυσικά πρόσωπα, όσο και προς εταιρείες. Πρόκειται για τεράστια ποσά, σε μετρητά αλλά ρέπος.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, στη λίστα υπάρχει το όνομα του Αντώνη Κάντα, του Σπυρίδωνα Παπαχρήστου -γιος του κατηγορούμενου Δημήτρη Παπαχρήστου- όπως και νέα πρόσωπα αποδέκτες «μαύρου» χρήματος που αναμένεται να κληθούν για να δώσουν εξηγήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...