Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Ζωή και κότα… στον άλλο κόσμο: Δώσαμε 30 εκ. ευρώ συντάξεις σε πεθαμένους!

Ειρωνεία αλά… ελληνικά: Να έχεις χιλιάδες υπαλλήλους στην αναμονή για σύνταξη και να πληρώνεις συντάξεις σε… πεθαμένους!


Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ανέκτησε 30 εκ. ευρώ από συντάξεις που δίνονταν σε αποδημήσαντες!  Σύμφωνα με τα στοιχεία έδωσε στη δημοσιότητα το γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα , σε 2.658 περιπτώσεις συνταξιούχων που είχαν αποβιώσει, η σύνταξη καταβάλλονταν κανονικά μετά το θάνατό τους και για διάστημα μεγαλύτερο των 6 μηνών από την ημερομηνία διαγραφής τους από τις αρμόδιες υπηρεσίες!

Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι οι μη απογραφέντες συνταξιούχοι του Δημοσίου, στους οποίους έχει διακοπεί η καταβολή της σύνταξής τους, ανέρχονται σε 1.373.

Συνολικά, το ποσό των αχρεωστήτως καταβληθεισών συντάξεων ανέρχονταν σε 42,8 εκατ. ευρώ, ενώ τα 30 εκ. ευρώ που ανακτήθηκαν ύστερα από την αναζήτηση των αρμοδίων υπηρεσιών αντιστοιχούν στο 70% του ποσού.

Παράλληλα συνεχίζεται η διαδικασία εξακρίβωσης των πραγματικά δικαιούχων συνταξιούχων, αξιοποιώντας τα στοιχεία της απογραφής.

Όσον αφορά, εξάλλου, το μέτρο της προκαταβολής της σύνταξης το υπουργείο Οικονομικών ενημερώνει ότι έχει τεθεί σε πλήρη εφαρμογή και ήδη καταβάλλεται σε 13.637 υπαλλήλους, ενώ η χρονική διάρκεια για την απονομή της σύνταξης βρίσκεται μεσοσταθμικά στους 4-5 μήνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...