Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Βεντέτες, εμφύλιοι και ξυλοδαρμοί μέσα στη... 17Ν


ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΚΑΟΥΝΑΚΗ / kathimerini.gr

«Κάτσε να έρθει πίσω και θα δει τι έχει να γίνει...». Τα λόγια του Ηρακλή Κωστάρη, όταν είδε την περασμένη εβδομάδα τα τζιπ της Αντιτρομοκρατικής να περνούν την πύλη της Κεντρικής Αποθήκης Υλικού Κορυδαλλού, είναι ενδεικτικά της έντονης δυσαρέσκειας που έχει δημιουργηθεί για το πρόσωπο του Χριστόδουλου Ξηρού μέσα στη φυλακή. 


Ο Κωστάρης, που τα τελευταία χρόνια έμενε σε θάλαμο της ΚΑΥΦ και ήταν υπεύθυνος για την παρασκευή και διανομή άρτου στα νοσοκομεία και τις φυλακές όλης της χώρας, μεταφέρθηκε με συνοπτικές διαδικασίες στο ημιυπόγειο κελί των γυναικείων φυλακών. Το ίδιο και οι εναπομείναντες τρεις κρατούμενοι της 17Ν και ένα μέλος του Επαναστατικού Αγώνα, ενώ του κόπηκαν «μέχρι νεοτέρας» οι εκπαιδευτικές άδειες που έπαιρνε τα τελευταία χρόνια για να σπουδάσει ηλεκτρονικούς υπολογιστές σε ΤΕΙ.


Από την άλλη, οι δημόσιες δηλώσεις τόσο του αδερφού του, Σάββα, όσο και του Δημήτρη Κουφοντίνα, που μέχρι πρότινος είχε καλές σχέσεις με τον Χριστόδουλο, επιβεβαιώνουν πως ακόμα και οι τελευταίοι παλιοί του σύντροφοι αποστασιοποιούνται. Γιατί όσον αφορά τον Γιωτόπουλο, η ρήξη είναι γνωστό πως είχε έρθει πολύ νωρίτερα. Συγκεκριμένα, πριν από δώδεκα χρόνια, ένα βράδυ του Ιουλίου, όταν στα γραφεία της ΓΑΔΑ για πρώτη φορά μετά τη σύλληψή τους, οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής έφερναν τους δύο άνδρες στο ίδιο δωμάτιο:

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...