Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Χατζησωκράτης για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων: «Να πληρώσουν όλοι αλλά λιγότερο»

Ξεκάθαρη θέση ότι δεν θα υπάρξουν νέες επιβαρύνσεις με τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων, αλλά αντιθέτως τα χαμηλά στρώματα της κοινωνίας θα πληρώσουν αρκετά λιγότερο, πήρε τη Δευτέρα ο Δημήτρης Χατζησωκράτης της ΔΗΜΑΡ, ο οποίος πάντως επεσήμανε την ανάγκη να συνεισφέρουν και οι αγρότες. 

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5 το στέλεχος της ΔΗΜΑΡ ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει περίπτωση για επιβαρύνσεις». Ο ίδιος εξήγησε: « Δεν τέθηκε από καμία πλευρά και δεν θέλω να πω ότι η ΔΗΜΑΡ είναι περισσότερο ευαίσθητη από άλλα κόμματα. Εννοώ ότι δεν υπάρχει κάτι τέτοιο και το σίγουρο είναι ότι τα χαμηλά στρώματα θα πληρώσουν αρκετά λιγότερο, γιατί η φιλοσοφία του νέου νόμου είναι φιλοσοφία που θέλαμε αρκετά χρόνια να υπάρχει: να πληρώσουν όλοι, από λιγότερο. Να πάρουμε δηλαδή από περισσότερους, αλλά λιγότερα από τον καθένα. Αυτή είναι η φιλοσοφία του νόμου αυτού και μένει πια να αποδειχθεί στην πράξη».

Στην ερώτηση για τους κατ’ επάγγελμα αγρότες και τη συνεισφορά τους στον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων, ο Δημ. Χατζησωκράτης απάντησε: «Δεν είναι δυνατόν να μη συνεισφέρουν και αυτοί. Θα το προσδιορίσουμε πόσο θα είναι (η επιβάρυνση), γιατί υπάρχει μια πρόταση να επιβαρυνθούν χαμηλά, αλλά δεν είναι δυνατόν να μη συνεισφέρουν. Σε κάθε περίπτωση, δεν θα είναι κάτω από 10 στρέμματα».

Ο ίδιος προσδιόρισε ότι το νομοσχέδιο θα έρθει και θα ψηφιστεί στη Βουλή μέχρι το τέλος Ιουνίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...