Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

«Ντιμπέιτ» εξ… αποστάσεως Σαμαρά-Τσίπρα με αλληλοκατηγορίες και επιθέσεις

Σε «ντιμπέιτ» εξ… αποστάσεως  μεταξύ Σαμαρά και Τσίπρα μετατράπηκαν οι αλληλοκατηγορίες μεταξύ του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης  κατά το προσυνέδριο της ΝΔ και τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ αντίστοιχα.

Απαντώντας στη σκληρή κριτική Σαμαρά σήμερα το μεσημέρι, ο  οποίος τον κατηγόρησε ότι επιθυμεί την καταστροφή της χώρας και μίλησε για recovery story, ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή, υποστήριξε ότι  λέει ψέματα στους μονολόγους του και τον κάλεσε εκ νέου σε εφ' όλης της ύλης διάλογο.

«Στους ακροδεξιούς μονολόγους τους ο κ. Σαμαράς θριαμβεύει, τον διάλογο όμως τον φοβάται, τον φοβάται όσο τίποτα άλλο, ίσως γιατί το περίφημο success story είναι disaster story» ανέφερε.

«Δεν του φτάνει το γεγονός ότι είναι κοινοβουλευτικός λιποτάκτης, λέει και ψέματα στους διαρκείς μονολόγους του, εκεί που χωρίς αντίπαλο βγάζει τη χώρα από την κρίση και συκοφαντεί τον ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνοντας όμως κάθε φορά υποταγή στην κ. Μέρκελ « τόνισε επίσης, ενώ σε μία έμμεση απάντηση στην κατηγορία Σαμαρά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με τις ακραίες θέσεις του τροφοδοτεί τη Χρυσή Αυγή, έκανε λόγο  για «απροκάλυπτο φλερτ του με την ακροδεξιά».

Για το λάθος που παραδέχθηκε το ΔΝΤ στη διαχείριση της ελληνικής κρίσης, ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε  για «κυνική ομολογία που συνιστά ωμή παραδοχή ενός εγκλήματος σε βάρος μιας χώρας» και  συμπλήρωσε ότι «παρά την ομολογία το έγκλημα συνεχίζεται ».

Όσον αφορά τα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ, ο   κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στην αυτοδιάλυση του Συνασπισμού, προκειμένου «να συγκροτηθεί ένας ενιαίος φορέας της ριζοσπαστικής Αριστεράς, ένα κόμμα δημοκρατικό και ριζοσπαστικό με στόχο το άνοιγμα ενός εναλλακτικού δρόμου για τη χώρα».

Επισήμανε ακόμα ότι σήμερα «είναι μεγάλο το καθήκον «της συγκρότησης μιας ευρύτατης κοινωνικής συμμαχίας με πρωταρχικό στόχο την κατάργηση του μνημονίου» και ότι χρειάζεται ένας πολιτικός φορέας ικανός να ανταποκριθεί στο καθήκον να διατυπώσει μια εναλλακτική πρόταση εξουσίας.

«Κλείνουμε έναν μεγάλο, ιστορικό κύκλο για να ανοίξουμε έναν ακόμα μεγαλύτερο, ένα ακόμα πιο σημαντικό και ελπιδοφόρο ταξίδι» τόνισε.

Απάντηση και Μ. Γλέζου στον Σαμαρά

Απάντηση στον πρωθυπουργό έδωσε με  δήλωσή του και ο Μ. Γλέζος, ο οποίος χαρακτήρισε «ντροπή και αμετροέπεια αυτοί που κατάντησαν την Ελλάδα επαίτη του κόσμου να μιλούν και να κατηγορούν όσους διαφωνούν με την εγκληματική πολιτική που ακολουθούν, ότι μισούν την χώρα».

 Όπως πρόσθεσε, μεταξύ άλλων,  «αυτοί είναι που μισούν τη χώρα, όταν αφήνουν 4000 ανθρώπους να φτάνουν στο σημείο να αυτοκτονούν από την οικονομική απελπισία».  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...